יום ראשון, 14 באוגוסט 2016

איך אני עושה אימון משקולות נכון? עצות מאת שרון פרסונל טריינר



יותר ויותר אנשים רוצים לפתח גוף ומאידך, שוכחים גורמים העלולים להשפיע על אימון משקולות בקטע טוב או רע. האם אפשר לדעת שמתאמנים נכון? הידעתם? אימון משקולות נכון אורכו 50 דק' כאשר שיא המאמץ נמדד על לא יותר מ12 דקות. לא מבינים על מה אני מדבר? במיוחד עבורכם, מאמר מורכב וארוך יותר על מה צריך בשביל להתאמן נכון עם המשקולות "שיש לכם בבית" או עם המשקולות בחדר הכושר.


אז כמה זמן אורך אימון משקולות שרון?


אימון משקולות על כל הגוף שמקורו FBW אורכו כ24-27 סטים (מערכות). מספר החזרות משתנה, זה יכול להיות 6 חזרות וזה יכול להיות גם 20. טווח חזרות אלו מתייחסים אל הרצון להפחית משקל, להוריד אחוז שומן, לייצר חיטוב באמצעות היפרטרופיה או אפילו לייצר פיתוח גוף. יש גם עניין של שיפור בריאות, נשים בהריון, מבוגרים ועוד. על פי מספר החזרות כך גם המאמץ הנדרש. כאמור, אם תבצעו 8 חזרות ב3 מערכות זה לא ידמה ל15 חזרות ב3 מערכות.

אז איך עושים את זה נכון?


·         אם עומס המשקל גבוה, למעשה עובדים על הסיבים האנאירוביים. המנוחה תהיה מן הסתם יותר ארוכה בין מערכה למערכה. כאמור, אם העומס היה יותר נמוך, כך גם המנוחה הייתה קצרה יותר.

·         הורמונים אנאבוליים? שוב, זה תלוי במאמץ וסוג האימון. אם תפעילו עומס גבוה זה יהיה משמעותי יותר.

·         כפי שציינתי, אורך הסט משתנה על פי כמות החזרות. למשל, 6 חזרות תהיינה מאסיביות יותר ולמרות שהסט קצר, תידרש מנוחה ארוכה יותר.

·         כמו כן, חשוב להקפיד כי אימון הכוח עצמו יתנהל נכון בכדי שלא לצור ירידה ברמה שהושגה או לחילופין תקיעות.

בואו נדבר על טעויות שאנשים עושים, טעויות שאתם עושים, זה בסדר, אל תיקחו את זה קשה, בשביל זה אני כאן להאיר את הדברים ולספק לכם כמה נקודות אור באימון נכון עם תוצאות כדלקמן:

טעות מס' 1 טכניקה שגויה של תרגילי כושר


רוב המתאמנים מבצעים תרגילים עם טכניקה שגויה. לעיתים, מעלים עומסים גדולים מדי וזה למעשה עלול לפגוע ולהעלות עומסים לחינם ברקמות רכות כמו סחוס, רצועות ועוד.

אז מה עושים שרון?


·         בצעו תרגילי כוח בטכניקה נכונה, שמרו על יציבה כמה שאפשר. אם תשמרו על זה , שרירי הליבה מן הסתם ייקחו חלק גדול וכך גם כל שאר השרירים המייצבים בתנועה.

·         במידה ותעשו כך, גם סינרגיסטים (שרירים מסייעים) יסייעו וכך יתווספו לפעולה שרירים נוספים.

·         בצעו את התרגיל, בצעו את המנוחה הנדרשת ומאידך, אל תנוחו יתר על המידה בין סט לסט ועזבו אתכם ממשקל גבוה יתר על המידה- התרחקו מפציעות!!

טעות 2- אימון משקולות עם קצב ביצוע שגוי ומנוחה לקויה


למה אני מתכוון? מתאמנים עושים את הסטים מהר מדי או לאט מדי ומכאן שאין אפקטיביות לשריר או לרצון שאתם רוצים להשיג.

מה עושים שרון?


שומרים על הקצב הנכון של התרגיל, קצב ביצוע של סט הוא בין 2-3 שניות לכל חזרה. יש טכניקות בהן הכיווץ איטי יותר. בדרך כלל זה קצב הביצוע של הסט. זמני המנוחה בין סט לסט הם בין דקה ל2 דק'. ככל שהעומס גבוה, זמן המנוחה יהיה ארוך מן הסתם. כאמור, 6 חזרות תדרושנה מכם לפחות

 

טעות מס' 3- לא מחליפים תכנית אימון


טעות נוספת היא להיתקע עם תכנית אימון במשך שנים או חודשים, זה נכון להחזיק תכנית ולשפר משקלים מדי פעם אבל חשוב מאוד להחליף תכנית שאחרת כיצד תצרו שינוי נכון?


מה עושים שרון?


מחליפים תכנית אימון, מחליפים אותה לפחות כל חודשיים לא יותר. כאמור, חשוב מאוד לתת את הדעת באשר לימים שאתם יכולים או לזמנים שאתם יכולים להגיע כדי גם לא להעמיס יתר על המידה. מתקשים? מאמן כושר אישי שרון פרסונל טריינר ישמח לבנות לכם תכנית אימון מותאמת על פי צרכים ומטרות.


אהבתם? זקוקים למידע נוסף? אין לכם מושג מאיפה ואיך להתחיל אימון כושר או פיתוח גוף? נשמח אם תבקרו באתר שלנו כבר עכשיו. נשמח לייעץ ולסייע לכם בכל דרך אפשרית להשגת המטרה.

יום שבת, 13 באוגוסט 2016

מה אוכלים אחרי או לפני אימון?




במסגרת חודש התזונה והיות ולא מעט אנשים עושים לא מעט טעויות עם תזונה, חשוב לי לדבר על כך. הפנייה שלי היא גם לכל המתאמנים הללו שמתאמנים או משקיעים שעות רבות בחדר כושר אבל התוצאה מאחרת לבוא. אז מה בכל זאת חשוב לאכול לאחר אימון? להלן כמה תשובות שיעזרו לכם לעשות סדר בבלגן.


כמו שאתם מבינים ומניסיון שלי בתור מאמן כושר אישי, יש לא מעט אנשים שעושים הכול, מתאמנים 5 ימים בשבוע אבל החיטוב מסרב להגיע. למה זה קורה? איך זה קשור לתזונה? במיוחד עבורכם, תשובה שתעזור לכם להשיג את הגוף המושלם בתנאי שתצייתו להוראות.



רונית שאלה אותי למה היא לא מצליחה לרדת במשקל, היא מתאמנת ומתאמנת ותוצאות אין. למה אני לא מצליחה? מה אני עושה לא נכון? תגיד אתה יכול לעזור לי?


בהמשך לבקשתה, אני , שרון פרסונל טריינר, הענקתי לה מענה ישיר


כשאני מדבר על מה כך שמכניסים יותר ממה שמוציאים, אני למעשה מדבר על אוכל כמקור אנרגיה. לא משנה כמה תתאמנו, אם תכניסו יותר אוכל ובטח שלא מותאם, אתם לא רק שלא תרדו, אתם גם עלולים לעלות במשקל. חשוב מאוד לדעת מה אוכלים לפני אימון אבל לא פחות, חשוב גם אחרי.


איך יורדים במשקל נכון?


  • קודם כל חשוב להבין, מאגרי גליקוגן מתרוקנים בשרירים לאחר אימון ולכן חשוב לתדלק את הגוף בסוכרים אבל חשוב לבחור את הסוכרים הנכונים.
  • חשוב לציין כי ללא סוכרים, לאורך זמן יהיה מאוד קשה להתאמן ובמהרה תרגישו חולשה שלא תאפשר לכם זאת.
  • אכלו אוכל בעל ערך גליקמי נמוך (ראה ערך) בחרו מזונות המשלבים פחמימה עם חלבון יחד.

מה כדאי לעשות?


קודם כל חשוב לדבר על תקופת ההתאוששות בין אימון לאימון. האם היא קצרה? האם היא פחות מ7 שעות? אם כן, יהיה עליכם לאכול ממש בסמוך לפעילות על מנת להשיג תוצאות טובות. מחקרים מגלים כי יעיל ביותר לצרוך חטיפים עתירי פחמימות בסמוך לאימון על מנת לצרוך אנרגיה זמינה וזאת במקום ארוחות גדולות.

איך הולך העניין עם הסוכרים?


רוב הידועים בדבר קובעים כי לכל  ק"ג גוף צורכים גרם פחמימה במהלך השעתיים שאחרי האימון. כאמור, אם אתן שוקלות 60 ק"ג תצרכו לצרוך 60 גרם פחמימה תוך שעתיים לאחר ה אימון. אין ללכת לישון על בטן ריקה- זאת על מנת שלא לפגוע במאגרי גליקוגן.


כמה חלבון יש לצרוך?


כמות החלבון תלויה בכמות האימונים, אם מדברים על מתאמן המתאמן חמישה או אפילו שישה ימים בשבוע, רצוי לו לצרוך כ2 גרם לכל ק"ג גוף. במצבים בהם האימון קליל, יצרוך האדם כ0.8 גרם חלבון ממשקל גופו.


אהבתם? זקוקים למידע נוסף? טיפים או אפילו מידע נכון? בקרו באתר הבית שלנו ועשו את הדברים נכון.

אני לא מצליח להרזות מה עושים?



יש לא מעט אנשים המתקשים לרזות, הם לא יודעים איך ומאיפה להתחיל את זה, שואלים לא פעם גופים כאלה ואחרים ונתקעים במשקל או אפילו עולים. אם זה נשמע לכם מוכר, אולי כדאי לכם לקרוא את המאמר הבא. אני, שרון פרסונל טריינר הייתי רוצה לשתף אתכם בכמה וכמה דברים הקשורים למעשה בעניין של הרזייה נכונה ובעיקר כיוון נכון לעתיד בטוח.


כפי שהבנתם, יותר ויותר אנשים לא יודעים מה ואיך לעשות, הם מתקשים, תקועים במשקל, אין להם את הכילים איך לרדת באמת במשקל. בכדי שזה לא יקרה גם לכם, הרשו לי לצייד אתכם בכמה כללים שראוי לקחת.

טעות מס' 1- לא אוכלים פחמימות


למה אתם לא אוכלים פחמימות? זו טעות נפוצה מכיוון שזה למעשה דלק הגוף. כמו דלק של רכב, כך גם דלק מטבולי, הסוכר מקיים את כל התאים בגוף, מהמוח, השרירים וכל השאר הוא מעביר את אותותיו וכך גם מקיים אתכם למעשה.

אז איך עושים את זה נכון שרון?


אוכלים סוכרים מורכבים, לא פוגשים בסוכר החד סוכרי כאמור ממתקים או דברים הבנויים מסוכר לבן, הולכים יותר לכיוון של מזונות דו סוכריים. כאשר אני מדבר על מזון כזה אני למעשה מדבר על מאכלים שמקורם חיטה מלאה, כמו כן, אפשר לדבר על שיבולת שועל, אפשר לדבר על סוכר חום וכל מה שלמעשה נספג בדם בצורה יותר איטית וגורם לשובע לזמן ארוך יותר.

טעות מס' 2- אוכלים רק כשמרגישים רעבים


טעות נוספת מדברת על העניין של לדחוק את הרעב כמה שיותר. לאכול רק שרעבים, למה זה נחשב גרוע ביותר? מכיוון שבסופו של דבר, לא משנה מה לא אכלתם, גם אם אכלתם ארוחה אחת, אתם תיקחו אל הגוף את כל מה שחסר לו ממילא ובזה לא עשיתם שום דבר- להיפך רק נזק ואפילו יותר מזון ממה שהגוף היה צריך מלכתחילה.

מה אפשר לעשות במקום?


לאכול מסודר, כן 3 ארוחות, לא לפסוח על שום דבר, לא לוותר על ארוחת בוקר, זה למעשה יווסת את הרעב וכך למעשה לא ידלג על כל השאר. ארוחה ראשונה מסודרת, בין היתר לא לדלג על ארוחות ביניים וכמובן לשתות כמה שיותר.

אהבתם? חושבים שהמאמר הזה סידר לכם קצת את הראש? מוזמנים לשתף עם חברים או לחילופין לצור קשר עם המאמנים שלנו ולקבל הנחייה לשינוי אורח חיים בריא בדיוק כפי שתמיד חלמתם אבל לא הצלחתם להגשים.

יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

טעויות שנערים שרוצים להעלות מסת שריר עושים (ומה במקום)




הם רוצים להראות במיטבם, רוצים להשיג את הגוף המושלם, מעמיסים ללא אבחנה ובכול זאת לא מצליחים להשיג את המטרה של האימון. נשמע מוכר? האם גם אצלכם קצב האימונים לא ממש תורם לאיכות האימון? במיוחד עבורכם כתבתי תוכן שהמטרה שלו להשיג לכם מסת שריר בדרך נכונה. קחו את מה שכתוב ועשו עם זה משהו, שלכם שרון בשארי.

הבנתם נכון, עסוקים, המון לימודים אבל זה לא מפריע להעמיס גם באימונים. איך אפשר לשנות שזה באמת אבל באמת האימון הזה יתרום לכם?

טעות מס' 1- משלבים את מה שלא צריך

לא לשלב נכון את מה שצריך זו טעות קריטית. למה אני מתכוון? אתם לא תוכלו לראות תוצאות לטווח הארוך.

שזה אומר?

אתם בני 16 או 17 מה אתם יודעים על איזון הורמנאלי? זה קורה בדיוק שם. זה חשוב לדבר על זה כי ללא המרכיב הזה לא יהיה לכם תוצאות אימון מן הסתם. מסת שריר יכולה לגדול רק עם יש את האיזון הזה.

עוד דבר חשוב? בדקו את עומס האימונים ואת זמן ההתאוששות בין לבין, ללא בנייה נכונה ועומס אתם אבודים. שימו הדגשים על תכנית אימון נכונה, נוחו כמה שצריך בין אימון לאימון. כלום לא יקרה לגוף והגוף ייכנס לאימון יתר אם לא יקבל את המנוחה לה הוא ראוי. תזונה, חברים תזונה, זה מרכיב עיקרי. הנה לכם 3 מרכיבים מאוד חשובים.

טעות מס' 2 – כמה אתם ישנים אם בכלל?

טעות נוספת היא שינה, מנוחה, מתי אתם הולכים לישון? הידעתם? הגוף נבנה בשינה, במנוחה.

איך עושים את זה?

תשנו לפחות שמונה שעות, הגוף חייב את זה, לתת לשריר אפשרויות. חשוב לישון החל משעה 11 בלילה על מנת לצור הפרשה של הורמון גדילה בשעות הנ"ל. בטח את זה לא ידעתם אה... זה גם ישמור עליכם מפציעות יתר בהמשך.

בסיכום דבר, חשוב מאוד לנוח, אסור להעמיס אימון, צריך לעשות הפסקות, לישון היטב, להקפיד על תזונה. יש לכם משהו לספר לי? להגיב? משהו חסר לכם במידע שהצגתי? כמובן שיש אין ספור טעויות שעושים מתאמנים בדרך להשגת האימון הנכון.

אהבתם את המאמר הזה? ייתכן ואתם מרגישים שמשהו חסר ואתם צריכים מידע נוסף או טיפים שיבנו או יעזרו לכם להשיג מסת שריר ללא פגיעות, פציעות או סתם עייפות מיותרת? מוזמנים לבקר באתר הבית כבר עכשיו, צוות המאמנים שלנו ישמח לעמוד לרשותכם ולהנחות אתכם באימון נכון.

יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

המידע שיעזור לכם להתחיל לרוץ נכון – מאמן כושר אישי שרון בשארי



הנה, מגיע הרגע בו אתם בוחרים לעלות שלב ולחבור אל קבוצת ריצה או אפילו לשנות פעילויות ספורט. זה מעולה, אבל מה באמת אתם יודעים על ריצות ארוכות או קצרות? מה זה ריצה קצרה, בינונית, ארוכה? בכתבה הבאה אספק לכם מידע הקשור בשיפור הזמן, רכישת נעלי ספורט וציוד מתאים ואפילו מידע של איך לעשות את זה נכון ולא להיפצע.


כפי שהבנתם, יש לא מעט אנשים כמוכם שרוצים ללמוד איך לרוץ מרתון אבל פוחדים לעשות את זה לא נכון נוכח הצטיידות בציוד או ביכולות שאינן מתאימות. אז איך זה באמת מתחיל?

החלום על ריצת מרתון


נכון להיום, הכול אפשרי, גם אתם יכולים לקום ולבצע ריצת מרתון ולהשיג תוצאות מעולות ונכונות אבל מה יהפוך את זה לבטוח וללא שחיקה או אימון יתר?

מה עושים שרון?


·         קודם כל מוטיבציה, זה הכי חשוב. משמעת עצמית מן הסתם, תכנית אימונים מובנית נכונה, נעלי ריצה נוחות.

·         חשוב גם לדבר על רמת הכושר שלכם שהרי תהיה על זה השפעה מכרעת להשלמת המשימה (כאמור כמה זמן אתם רצים מסלול מסוים וכד').

חשוב לציין כי מאז עלייתו של המרתון לכותרות בשנות השמונים אימונים ארוכים היו מקובלים בין מאמנים המאמנים לריצות ארוכות ומאידך, המאמן BRUCE TULLOT אלוף אירופה ב5000 מטר בשנת 1962 מעיד כי כמה שפחות קילומטרים והדגשים לאיכות האימון יחסוך גם בזמן האימון ויפחית פציעות ושחיקה לטווח הארוך. כאמור, זה לא משנה כמה אתם רצים ,משנה איך אתם רצים ואיזו טכניקת ריצה אתם מסגלים בפועל.

כיצד ניתן לרכוש נעלי ספורט נכונות לאימון ריצה?


אנשים מתקדמים ומתאמנים ועדיין יש להם מידע חסר בעניין של רכישת נעליים. אחר כך באות הפציעות והכאבים העצומים ועדיין לא מבינים שהכול מתחיל ונגמר בהנעלה נכונה. זה למעשה אביזר שאי אפשר בלעדיו בטח לא כשרצים למרחקים. חשוב מאוד להתאים את הנעל לפי מנח כף הרגל ויש מקרים שאפילו רצוי לפנות לאורטופדים מוסמכים כדי שאלו יתאימו נעל נכונה.

הקשר בין אימוני כוח לריצה


אימוני כוח חשובים מאוד במינון המתאים כמובן. אימון הכוח למעשה שומר על המפרקים ועל הרצועות הנשחקות עם הזמן. אז למה שתיווצר שחיקה מיותרת כאשר ניתן לחזק את השרירים ולהסתמך עליהם? בסיכומו של דבר, אימוני כוח הם הכרחיים ביותר לשמירה מפציעות קשות, מחוסר יכולת לשפר את הביצוע בזמן ריצה ועוד.

אהבתם? מרגישים שהמידע הזה מוסיף לכם אבל עדיין חסר לכם מידע נוסף? באתר הבית שלנו תוכלו למצוא את כל התשובות לאימון בטוח ונכון.

זקוקים למאמן כושר או מאמן ריצה שינחה אתכם? השאירו את הפרטים באתר ונשמח לחזור אליכם במהרה.

יום שבת, 6 באוגוסט 2016

טעות שגברים עושים באימון כושר ומה לעשות במקום



הם מסתכלים כל שנייה במראה, זה נראה מושלם, "גדל או לא גדל" השריר, כן השריר. מה הם מצפים שיקרה בזמן שהם מתאמנים? למה הם עדיין לא מצליחים להשיג תוצאות של בניית גוף כפי שהיו רוצים באמת? נשמע לכם מוכר? האם גם אתם נמנים מאותם הגברים המגיעים לחדר כושר ולא מבינים למה אתם מתאמנים בלי סוף והגוף "לא גדל"? היי, אני שרון פרסונל טריינר, מאמן כושר אישי ורציתי לדבר אתכם על מה לעשות כדי שהאימון כושר הזה אכן יניב תוצאות.


אז כפי שהבנתם, יותר ויותר גברים מאמנים את גופם ולא רואים תוצאות. למה זה קורה? במאמר הזה נדבר על טעות קריטית אחת מיני לא מעט טעויות שאם תדעו לתקן אותה תוכלו לזכות בתוצאות אימון נכונות ובעיקר בטוחות.

טעות מס' 1- אין פרופורציה בגוף כתוצאה מבחירה של אימון כושר לא נכון  

די נו, מגיעים, מאמנים רק תרגילי חזה, יד קדמית, אחורית, קצת כתפיים ומה על הרגליים? אין לי כוח, אין לי זמן, אני גם כך "מחזק" אותם בריצה. או שאולי... "אני פוחד שאני אפגע בברכיים". כמה פעמים שמעתם את זה? חברים, יש מצב שבגלל זה משהו לא נבנה אצלכם.

מה צריך לעשות שרון?


אני, שרון פרסונל טריינר מאמן כושר אישי ממליץ לכם בחום לאמן את הגוף בצורה שווה, כן שמעתם נכון. אתם מאמנים את כל השרירים פרט לשרירי הרגליים? כאמור, חשוב לאמן ובפרט את פלג הגוף התחתון.

איך עושים את זה שרון?


·         אם מתאמנים אימון של   - אימון על כל הגוף- FBW חשוב מאוד לאמן באופן שווה את כל הגוף ולספק גם מערכות לפלג גוף תחתון.

·         רצוי לחלק את זה בתכנית מסודרת כאשר תקדישו 3 מערכות או 4 תרגילים לפלג גוף תחתון .

·         במידה ואתם מחלקים ומגיעים לחדר כושר 4 פעמים בשבוע ומאמנים את עצמכם בתכנית של 2 קבוצות שריר גדולות ואחת קטנה באימון, תנו לרגליים (שריר גדול) כ5 מערכות או 5-6 תרגילים- זה בטח יעשה את העבודה.

·         נוחו על פי הקושי, כאמור, אם עשיתם 12 חזרות מהירות, מספיק לנוח 15 שניות. אם עשיתם 10 חזרות או 8 חזרות נוחו חצי דקה בהתאם לקושי. כמובן שאם אתם בעניין של 6 חזרות קשות ומטה, תדרשו לנוח בין דקה לדקה וחצי ולעיתים יותר. כאמור, הכול בהתאם לדרגת המשקל אותו אתם מרימים.

אהבתם? רוצים טיפים נוספים? חושבים שמשהו לא זז וצריכים הדרכה צמודה של מאמן מקצועי? הגיע הזמן להעביר את השרביט למאמן כושר אישי שינחה אתכם וישיג לכם את המטרה לשמה התכנסתם- גוף חטוב ובנוי היטב לכל עונות השנה.

בקרו באתר הבית שלנו ובחרו את האדם שתרצו שיוביל אתכם לשינוי מובטח.

יום חמישי, 4 באוגוסט 2016

מה זו השמנת ילדים?



פתאום, באמצע החיים הילדים שלכם לא יכולים להפסיק לטעום הכול מהכול. אפשר להאשים אותם? הקדמה מביאה עמה כל כך הרבה אפשרויות וכך גם התזונה הקלוקלת המביאה איתה מחלות שפעם לא הכרנו מעולמם של הילדים. בעיה רפואית, בעיה חברתית וכמובן השמנה לא רצויה העלולה לחשוף את הילד לסכרת, לחץ דם, כולסטרול ועוד. נשמע לכם מוכר? האם הילד שלכם בכיוון הלא נכון להשמנה לא רצויה? האם הילדים מציקים לו בבית הספר? מאמן כושר אישי רוצה לקחת את הנושא הזה ברצינות ולעזור לכם להחזיר את הילד למסלול.


כפי שהבנתם, הילד חשוף ללא מעט מאכלים, הוא בורח אל האוכל, הילדים מציקים לו, הדימוי העצמי שלו נפגע נוכח המראה שלו וההישגיות שלו מתדרדרת מרגע לרגע. כדי שזה לא יקרה לכם, מאמן כושר אישי ינחה אתכם איך לעזור לילד שלכם לנהל אורח חיים שלא יפגום לו בחיי החברה ובעיקר בתחושותיו הפנימיות.

טעות מס' 1- תזונה לקויה נוכח רכישה של מזון מהיר

הילדים שלכם אוכלים הכול מהכול? אין הגבלה? שומן טרנס מסוכן? הפסיקו לקנות מזון מהיר ולהנהיג תזונה לקויה.

איך עושים את זה שרון?


·         רוצים להילחם עם עודף משקל אצל ילדים? אמצו מנהג קבוע, קחו אחריות כל המשפחה על התזונה. תזונה מאוזנת לכולם, פעילות מאוזנת סדירה לכולם. שינוי קולקטיבי.

·         חד משמעית שינוי כזה חשוב מכיוון שזה מהווה מוטיבציה לילד וכך גם לכל השאר- נסו את זה, זה תמיד עובד.

·         חשוב מאוד שלא לעשות הכול במכה אלא בהדרגה כדי לא להבהיל או להלחיץ.

יש כזה דבר אימון קטינים?


בוודאי, מאמן כושר אישי כזה או אחר יעיד כי ילדים נוטים להשתעמם מהר ומכאן שחשוב מאוד לאמן אותם באימונים עם גיוון וכמה שיותר. משחקי כדור, קפיצות, ניתורים, המון אדרנלין, משחקים כמו פריסבי לדוגמא ועוד. כאמור, להניע את הגוף במשחקים כמו כדורגל, כדור יד, כדורסל וכמובן רצוי לשלב גם אימון כוח של משקוליות יד.

כיצד מונעים השמנת ילדים בעתיד?


·         קודם כל, חשוב ביותר להקפיד על בדיקות תקופתיות של בי אם אי כאמור מסת הגוף. הילד מעל גיל 4? זה חשוב מאוד כדי לוודא שהוא לא בסיכון השמנה עתידית.

·         הוו דוגמא אישית לילד, הכניסו לבית כפי שכבר ציינתי מזון בריא. עסקו בפעילות גופנית כ3 פעמים בשבוע ואפילו יותר.

·         עודדו ופרגנו לכם ולילד בחיים בריאים. רשמו מול הילד איך פעילות גופנית ואורח חיים נכון הביאו ציונים טובים וחיי חברה מושלמים. כאמור- לתחזק חזק את היתרונות שבאימון ובאורח חיים בריא.

אהבתם? זקוקים למידע נוסף? הילד שלכם בסכנת השמנה ולא יודעים מאיפה להתחיל? בשביל זה אנחנו כאן. בקרו כבר עכשיו באתר, השאירו פרטים ונשמח לעזור לכם בכל התהליך.



יום שלישי, 2 באוגוסט 2016

מה זה השמנה ביטנית?




למה זה כזה מסוכן? אנשים שעיקר ההשמנה שלהם בבטן. רגליהם רזות וכל השומן מתרכז בחלק העליון. השמנה אגסית או בטנית? ההבדל ביניהם אגב הוא שהשמנה אגסית הינה השמנה בפלג גוף תחתון ואילו השמנה ביטנית בפלג גוף עליון. לרוב, זה לוחץ על כל האיברים הפנימיים ומכאן שזה עלול לסכן את חייו של האדם לא פעם. אז מה עושים? מאמן כושר אישי ישמח לענות לכם על כמה שאלות בנושא.


מה העובדות על השמנה ביטנית שחשוב לדעת?


·         טוב, אז אתם כבר יודעים שההשמנה הביטנית מתרכזת בבטן ובאזור המותן. אתם גם יודעים שזה מסוכן יותר מהשמנה אגסית הבאה לידי ביטוי בישבן ובירכיים.

·         50 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מזה וזה כמובן בדרגות שונות.

·         מחקרים מעידים כי השמנה כזו עלתה פי 3 במהלך ה35 שנים אחרונות ואפילו יותר.

·         כמו כן, מעידים המחקרים על סיכון באופן משמעותי לחלות בסכרת מבוגרים, מחלות לב וכמובן כלי דם.

מה זה מצב בריא ואיך אפשר לדעת שאין לי השמנה ביטנית?


מאמן כושר אישי וכל אדם מוסמך יעיד כי היקף המותניים אצל גברים חשוב שלא לעבור את ה102 ס"מ. נשים היקף המותן שלהן לא יעבור את ה88 ס"מ. למה זה כל כך חשוב, כי זה למעשה מונע הופעה של רמת שומנים גבוהים בדם, כולסטרול, טרשת עורקים, מחלות לב ועוד.

אז מה אפשר לעשות שרון?


·         קודם כל פעילות גופנית, היא יכולה למזער לא מעט נזקים מעבר לכך שהיא יוצרת מאזן קלורי שלילי.

·         פעילות גופנית מבוקרת ונכונה, יכולה בהחלט להפחית משמעותית את ההשמנה הבטנית וכך גם להעיף את הסיכון למחלות.

·         תזונה כבר אמרתי? כמו בכל דבר, לתזונה עניין קריטי כאן, אי אפשר לפסוח על זה וזה למעשה חלק בלתי נפרד ותנאי מנצח לבריאות.

מה אומרים המחקרים על השמנה ביטנית?


לרוב, מעידים המחקרים כי השמנה ביטנית ניתנת למיגור על ידי ערך קלורי נכון, תזונה מכוונת על ידי תזונאי מוסמך וכמובן, אימוני כושר של לא פחות מ3 פעמים בשבוע כאשר כול אימון לפחות 40 דק'. זה בהחלט יכול לשפר את המצב הבריאותי ולהוליך אתכם בדרך שהגוף גם יהיה יעיל לעצמו, לעצמכם ובעיקר יעניק לכם לא מעט שנים טובות ובריאות.

אהבתם? זקוקים למידע נוסף? רוצים לסלק את ההשמנה הביטנית בהוראת רופא ולא יודעים מאיפה להתחיל? מאמני הכושר שלנו עומדים לרשותכם והם ישימו הכול למטרה שתהיו בריאים ובעיקר שמחים.

לפרטים, בקרו באתר הבית שלנו, השאירו פרטים וצוות המאמנים והתזונאים שלנו יעזור לכם לייצר שינוי נכון ובעיקר בריא.








טעויות שאנשים עושים בזמן אימון כושר (ומה עושים במקום)




זה נכון, אין כמו פעילות גופנית בכל גיל, זה לא משנה מאיפה מתחילים, חשוב לדעת את המטרה ומצד שני שלא לגרום לפציעות בדרך. מתי זה יכול להפוך מסוכן? איזה אמצעי זהירות חשוב לנקוט? כאמור, יש אנשים שרוצים להשיג תוצאה של גוף מושלם אבל בדרך פוצעים את עצמם פציעות בלתי הפיכות. נשמע מוכר? איך אפשר לקחת מוטיבציה של אימון ולהפוך את זה לדבר נכון? מאמן כושר אישי יסביר לכם לעומק איך להתאמן נכון "ולהישאר בחיים".


טעות מס' 1 – לא עושים חימום לפני אימון כושר


עושים מהר דברים, לא נותנים את הדקות הראשונות לחימום נכון של השרירים והמפרקים. למה הם לא יודעים שאין מוכנות פיזית לגוף ומכאן שהם מסכנים עצמם בפציעות?

איך עושים את זה שרון?


·         קודם כל חשוב ביותר להקדיש מספר דקות לחימום ולהסתגל בזהירות לכל שאר התרגילים וכך גם לטווחי התנועה.

·         זה חשוב כי בלי זה הגוף חשוף יותר לפציעות כפי שהוזכר כאן. כאמור, כמה דק' של חימום לפני הפעילות האירובית או אימון הכוח.

·         הליכה של עשר דק' בקצב איטי, להעלות חום גוף ורק אז להמשיך הלאה לאימון עצמו. זה גם ישיג תוצאה טובה יותר וגם ימנע פציעות.

למה הם נכנסים לתוך סאונה או מקום חם לאחר אימון כושר?


זו טעות קריטית ביותר, זאת מכיוון שטמפרטורה בסאונה או אמבטיה חמה יכולה להזיק לגוף. אם זה גבוה מהרגיל, זה יגרום לכלי דם מורחבים מהרגיל  וכך גם לסחרחורת, תשישות, בחילות ולעיתים למצבים של התקפי לב חלילה.

מה צריך לעשות שרון במקום?


·         חד משמעית? כל הדם מורחבים ואם נכנסים לתוך מקום חם הם הופכים עוד יותר מורחבים ובכדי למתן את זה חשוב ביותר קודם כל להוריד דופק של לב ולנסות להשיב את הלב למצב קודם- דופק מנוחה.

טעות מס' 3- מתאמנים מעל לטווח הדפקים המותר


זו טעות קריטית חברים, אם מתאמנים שלא בצורה אחראית מעל לגבול המקסימום, יוצרים לחץ על הלב וכך גם על שאר האיברים לרבות הריאות. בשביל מה זה טוב? מצב כזה עלול לגרום לקצב לא שיגרתי של הלב ואז?

איך נמנעים מכך שרון?


·         בפירוש, אין לעבוד על טווחי דופק גבוהים מדי, זה לא יראה שום שיפור בכושר ובטח שלא "ישרוף לכם קלוריות". מה זה כן יעשה? זה יסכן אתכם חד משמעית!!

·         במקום זה, חשוב לקחת את הדופק המקסימאלי אצל גברים 220 ואצל נשים 226 ומשם להוריד גיל ולהכפיל ב60 עד 85 אחוז דופק מהתוצאה המירבית.

·         אפשר גם לעשות בדיקה ארגומטרית ולדעת בדיוק מה נכון לכם.

אהבתם? זקוקים למידע נוסף? בקרו באתר הבית שלנו נשמח לסייע לכם בכל שאלה והכוונה של אימון כושר נכון.

.

יום שני, 1 באוגוסט 2016

2 טעויות שאנשים עושים בזמן ירידה במשקל ומה לעשות במקום



המון אנשים מביאים את עניין הירידה במשקל לסדר היום. הם רוצים להפחית במשקל לפני אירוע, להרגיש טוב ואפילו לשנות אורח חיים מבלי לדעת דבר אחד. משקל בריא זו עבודה והתחייבות לתמיד ולא רק לתקופה. כאמור, הם יורדים במשקל אבל אז מעלים הכול פי 2. נשמע לכם מוכר? רוצים שזה לא יקרה לכם? שרון פרסונל טריינר- מאמן כושר אישי, רוצה לדבר אתכם על זה.


כפי שהבנתם, ירידה מבוקרת משמע צעד חשוב וחיובי שצריך להיעשות נכון ולהישמר לאורח כל החיים. בכדי להשיג ירידה נכונה במשקל חשוב מאוד לעשות כמה דברים ובכדי להשיג את האפשרי הזה, אולי כדאי שתקראו אילו 2 טעויות אנשים עושים בדרך להשגת המשקל הרצוי.

טעות מס' 1- רוצים להשיג ירידה במשקל אבל לא אוהבים את עצמם


אהבה עצמית, מאמן כושר אישי יספר לכם כי הטעות הגדולה ביותר היא לא לאהוב באמת את עצמכם וכך למנוע מהגוף ויטמינים, מינרלים וכל מה שהגוף זקוק להצלחת התהליך.

אז מה עושים במקום שרון?


מבינים שבלי מינרלים וויטמינים הגוף לא ישרוד ולא יצליח לשמור על עצמו. אי אפשר למנוע את זה גם בשביל הבריאות וגם בשביל ההרזייה. מוותרים על דיאטות הבזק המלוות בתוספים שיש בהם כימיקלים. זה חשוב לדעת את זה ואף ליישם כי החומרים הלו מונעים מהגוף את הויטמנים והמינרלים החיוניים גם בגלל דיכוי התיאבון שהם גורמים. הגוף? הוא יחזיר הכול בחזרה ואפילו עם תוספת אז אל.

·         כטיפ ראשון? נסו לייצר מערכת יחסים עם המזון אותו אתם אוכלים, הכירו בקשר הרגשי אליו. כן, שמעתם נכון. אגב, ניתן ליהנות ממאכלים בריאים ואפילו לשדרג מאכלים עם ערך תזונתי נכון יותר בכל מנה בנוסף לארוחה הרגילה.

·         חשוב לדעת כי ירידה במשקל הינה 1 ק"ג לשבוע ולא יותר.

·         מומלץ לשלב עם זה גם אימוני כושר וכמובן לאזן תזונה. לא חייב להיות רעבים J

טעות מס' 2 -רוצים ירידה במשקל וכל הזמן סופרים קלוריות


הטעות השנייה הנפוצה היא לספור כל הזמן קלוריות. חשוב לציין שכך זה לא עובד ולרוב זה עלול להוביל בדיוק לקצה השני ואף להאט את הירידה במשקל. זה גם יכול לפגוע ברקמת השריר מן הסתם.

אז מה חשוב לעשות שרון?

·         קודם כל לדעת שיש קשר בין מה שמכניסים לפה לבין מטבוליזם. מה זה אומר? זה קשור בעיקר ביכולת של המטבוליזם להיות בעד הירידה במשקל ולא נגדה. את זה אפשר להשיג רק על ידי שינוי קבוע וזה לא קשור רק להרגלי תזונה זה שינוי כללי.

·         טיהור הגוף מכל מה שלא בריא, לתת לגוף כמה שיותר מזונות מהטבע לרבות פירות, דגנים, אגוזים ועוד וכמובן חלבון מהטבע.

·         מספיק לפחד משוקולד, אל תקבלו החלטות קשות ובטח לא איסורים קשים שיגרמו לכם מהר מאוד לחזור ולגעת במה "שאסור" לכאורה. בגדול? אין דבר כזה אסור – יש מוגבל.

זקוקים לפרטים נוספים? רוצים לרדת במשקל נכון ולשמור על זה במשך שנים? לצוות המאמנים של שרון פרסונל טריינר יש את כל הכילים לשנות לכם את החיים.