יום שבת, 27 בפברואר 2016

2 קלישאות קריטיות של אימון כושר ומה צריך לאמץ במקום


 

יותר ויותר מתאמנים נוטים לאמץ קלישאות מופרכות מהמציאות בנוגע לאימון כושר ולא מבינים איך התוצאה מאחרת לבוא. מה הם עושים לא נכון ולמה הם מעדיפים לאמץ תיאוריות אשר אין להן סימוכין בפועל? האם גם אתם אימצתם לעצמכם שמועות ואמירות נטולי הוכחות שגרמו לנזק גופני או תקיעות במשקל?אם עניתם על 2 השאלות בתשובה חיובית, ייתכן מאוד כי גם אתם "לוקים" בתסמונת האימוץ של 2 הקלישאות שלא מניבות דבר.

על 2 הקלישאות הללו ומה רצוי לעשות במקום- במאמר שלפניכם. מוזמנים לקרוא והכי חשוב להפנים וליישם.

כמו שכבר אמרנו, מתאמנים רבים נוטים לקחת סברות אימון מוטעות ומוותרים על הדבר האמיתי- מידע שיניב להם תוצאות ולא יסכן אותם בשום דרך. הם כמו כולם, ממשיכים לאמץ מידע מוטעה- הם קוראים לו מידע מהימן ואילו אנחנו קוראים לו "3 קלישאות קריטיות שבאמצעותן מסכנים את עצמם לא מעט מתאמנים.

קלישאה מס' 1- כל אימון כושר משפיע על חילוף חומרים

 הקלישאה הראשונה של מתאמנים קשורה במחשבה כי כל אימון ישפר את חילוף החומרים בגופם אבל הם מבחינתם? לא יורדים במשקל. זו נחשבת קלישאה גסה כי בפועל פעילות גופנית שלא תתבצע בדרגת קושי גבוהה לא תשפיע באופן ממשי על חילוף החומרים וכך גם על הירידה במשקל.

בחירת אימון כושר בעצימות בינונית

לפני שניגשים לאימון, חשוב לדבר עם מאמן כושר אישי באשר למטרות האימון. הוא לבטח יספר לכם כי אימון כושר שמטרתו שיפור מטבוליזם (חילוף חומרים) ידרוש פעילות גופנית אשר מטרתה להשפיע גם על חילוף החומרים במנוחה. מכאן, שהפתרון לכך קשור בעצימות אימון של 70-80 אחוז מהדופק המרבי ואפילו יותר. כמו כן, חשוב שלא לפספס אימוני אנאירובי שאף מטרתם להשלים את המשימה ולספק למתאמן שיפור ניכר בחילוף החומרים.

קלישאה מס' 2- כל פעילות גופנית שורפת שומן

הקלישאה השנייה מדברת על שריפת שומנים, מתאמנים נוטים לחשוב כי נוכח פעילותם בחדר כושר הם תמיד שורפים שומן. האומנם? אם כן, למה בכל זאת לא מתרחשים שינויים בגוף? זה לא שהתוצאות אינן טובות ומאידך, השימוש במאגרי השומן קטן יותר. מה צריך לעשות בשביל שמאגרי השומן יפעלו כאן יותר?

אימון כושר בדופק נמוך עד בינוני

אם הרצון הוא לייצר שימוש גדול יותר במאגרי שומן לצרכי אנרגיה, שהרי התשובה היא אימון שנע בין 60- 70 אחוז מדופק מקסימאלי אך לא יותר. כאמור, השומן מהווה מקור אנרגיה פעיל רק במנוחה או לחילופין באימון שמקורו בדופק נמוך. 

 

עכשיו תורכם

אהבתם? מוזמנים לשתף את מאמר זה עם חבריכם. במידה ואתם מעוניינים בטיפים נוספים אודות אימון נכון בגוף בריא, היכנסו עוד היום לאתר הבית שלנו וקראו את כל המידע שיוביל אתכם לתוצאה הנכונה.

 

 

2 טעויות שאנשים שרוצים לרזות עושים ואיך המידע הנכון יעזור להם לרדת במשקל


 
 

לא מעט אנשים מגיעים לאמצע החיים שלהם ומרגישים שהמשקל רק הולך ועולה, זה לא בדיוק מה שהם תכננו, שהרי ברוב שנות צעירותם היו רזים וחטובים. מה התפספס להם בהמשך הדרך ואיך זה שעלו כל כך הרבה במשקל מאז ועד היום?

האם גם אתם מרגישים שהמשקל נתקע ואפילו עלה בשנים האחרונות? האם גם אתם ניסיתים הכול אך לשווא? ייתכן מאוד כי גם אתם לוקחים חלק ב2 טעויות שאנשים שרוצים לרזות עושים בהתנהלות קבועה.

להלן 2 טעויות שאנשים שרוצים לרזות עושים וכיצד ההנחיה הנכונה תעזור להם לרדת במשקל בצורה הנכונה. 

כפי שכבר ציינו, אנשים מגיעים לאמצע חיים והמשקל עולה איתם, הם מרגישים שמשהו חסר, לא יעילים, עייפים ואפילו רווים במחלות חדשות שהצטרפו לרשימת התחלואות. בשורה תחתונה? גופם מתחיל לזייף והם? בשלהם, ממשיכים לנהוג באותה התנהגות לוקה בחסר- כאמור, רבים מהם עושים את 2 הטעויות שגורמות להם לעלות יותר ויותר במשקל.

טעות מס' 1- אוכלים פחות משמינים יותר

הטעות הראשונה של רוב האנשים זה לחשוב כי אכילה מופחתת תעשה את ההבדל. הם ממשיכים להוריד הרבה מהתפריט שלהם, לוקחים על עצמם דיאטות בזק של "כרוב" , "אבטיח" וכד' ומרגישים את חוסר היעילות ואת התקיעות. זו טעות קריטית מכיוון שחוסר תאימות עם אכילה נכונה עלול לגרום לפגיעה קשה במטבוליזם הבסיסי של כל אדם ואדם והתוצאה? תשובה לתקיעות שלכם במשקל.

אז מה צריך לעשות במקום?

לאכול תקין, לבחור מאמן כושר אישי , תזונאית, לא להתעלם ולא לחשוב כי אכילה דלת קלוריות תניב את המטרה- ירידה במשקל. להיפך, יותר ויותר בעלי מקצוע בתחום התזונה מאשרים כי אכילה מסודרת, תפריט בהתאם לגובה, משקל האדם וצרכיו, היא למעשה הדרך להשגת המטרה- ירידה במשקל ללא תקיעות. באמצעות מאמן כושר אישי ותזונאי, הדברים יכולים להראות קצת אחרת.

טעות מס' 2- לוותר על ארוחת הבוקר

הטעות השנייה מדברת על החיפזון, אתם בטח מכירים את העניין הזה של המהירות בבוקר, לארגן את הילדים, את כולם ומה אתכם? זו טעות קריטית, מכיוון שאי אכילת ארוחת בוקר ודחייה לארוחה הבאה עלול למצוא אותם רעבים וכך למעשה להשלים ואף להכפיל את כמות האכילה- התוצאה? ידועה מראש.

אז מה צריך לעשות?


אין לוותר על ארוחת הבוקר, היא קודש הקודשים ובדיוק כמו האימון, כך גם ארוחת הבוקר שתסייע לשמור על תזונה נכונה במשך כל שעות היום. באמצעות  ארוחת הבוקר, יהיה ניתן למדד את הארוחות כמדי כל שלוש שעות וכך גם להקטין את הכמויות בהתאם.

בסופו של עניין, יותר ויותר מחקרים מראים כי הרזייה הינו הליך שאין להקל בו ראש ומכאן נדרש גם שלא לפסוח על כל השלבים.

לאחר הבנת התובנות, היכן אתם נמצאים? איזו תובנה יש לכם להציע לאנשים שרוצים לרזות נכון? שתפו אותנו ואם אהבתם שתפו עם אנשים שזה יהווה להם מקור לצמיחה משותפת. 

 

הקשר בין עלייה במשקל לחילוף חומרים נמוך



רינת עברה את גיל 30, בצעירותה נחשבה בחורה רזה, חטובה, אחת כזו "שלא צריכה דיאטה". ביחס לכל שאר החברות שלה "שנלחמו" במשקל, היא "אכלה הכול ללא  הגבלה" אבל הדברים השתנו כאשר עברה את גיל 30. "פתאום השמנתי במכה", זו הייתה ההגדרה שלה והיא מבחינתה לא  הבינה את המשמעות הזו. אז למה נשים כמו רינת משמינות לאחר גיל 30 למרות הכול ומה הקשר בין השמנה לחילוף חומרים?

אז מה בכל זאת גרם לה להשמנה?

רינת התאמנה כארבע פעמים בשבוע ועדיין, שום דבר לא זז, המשקל נשאר במקומו ואף עלה. למה זה קורה לה? מה היא או אתם באמת יודעים על כמות הקלוריות שנכנסת או יוצאת מהגוף? מה שרינת לא ידעה הוא זה שבין היתר גם חילוף החומרים הבסיסי הם אלו שיקבעו את מצב הגוף ועלייתו או ירידתו במשקל. דבר נוסף ששכחה לציין רינת, קשור בעיקר בדיאטות הבזק שניסתה לעשות בעשרים המאוחרות לחייה. למעשה, מה שהשפיע על חילוף החומרים הבסיסי ויצר אצלה עצירה היו הסיבות הנ"ל.

אכילה לא מבוקרת בכמות קטנה יותר

אחת הקלישאות שטפחו על פניה של רינת היו קשורות גם בעניין של מזון בעל ערך נמוך, כאמור, יש לא מעט נשים כמו רינת שסבורות כי "תפריט דל" יעשה את כל ההבדל. במצב בו הגוף לא מקבל את כמות הקלוריות הראויה בכדי "לתפעל" את מאגרי השומן הוא כמו נכנס למצב של "רעב". מכאן הסיבה כי הוא מפחית את קצב הוצאת הקלוריות הבסיסי של הגוף והתוצאה? תקיעות במשקל. רינת הבינה כי העובדה שהיא מצמצמת את כמות הקלוריות איננה תורמת ואף גורעת מהרצון שלה לרדת במשקל. כמו כן, הבינה כי עצם השימוש שלה בדיאטות בזק, היא אף העלתה את אחוזי השומן ועלתה את הכול בחזרה. היא חייבת שינוי כאן ועכשיו.

הוצאת אנרגיה באופן הנכון

רינת הבינה כי הפתרון מצוי בלעשות את הדברים בצורה קצת אחרת ממה שהורגלה. היא החליטה להותיר את הקלישאות מאחור ולהתחיל לעשות משהו בשביל עצמה. היא חיפשה משהו שיגרום לחילוף החומרים שלה להתעורר וליישם ירידה במשקל נכונה. מאמן כושר אישי שלה הציב לה את העובדות כדלקמן:

·        שינוי הרגלי תזונה על מנת שאלו יספקו לה כמות קלוריות בסיסית- כאמור RMR   המשמש לכל התהליכים הרצויים שהגוף צריך. פעילות של הלב, שמירת חום הגוף ועוד.

·        כמו כן, דרש ממנה לשבת ולאכול, לתת את הזמן לאכילה מבוקרת וזאת על מנת שיתרחש הליך של עיכול מזון נכון בגוף.

·        השלב השלישי היה שלב שבו תפגוש את מאמן כושר אישי שלה לפחות פעמיים בשבוע ואת הפעמיים הנוספות תקצה לעצמה במסגרת תרגילי אימון שתקבל כשיעורי בית.

באמצעות המרכיבים הללו, ראתה רינת שינוי ונכון להיום הצליחה לגעת במשקל הנחשף. אם גם אם  נקלעתם לבעיה דומה, מוזמנים לשתף ואף לספר לנו על כך.

 

יום ראשון, 21 בפברואר 2016

למה אני לא יורדת במשקל?



למה זה קורה לי? למה אני לא יורדת במשקל? מוכר לכן? זו בטח שאלה שכולכן שואלות את עצמכן לפחות כמה פעמים בחיים. מה עושים כששומרים על פי כל הכללים? אז ירדת מה שצריך ועדיין חסר לך והמשקל? לא מגיב. במאמר הבא נעסוק בעיקר בנישה של תקיעות בירידה במשקל ואיך אפשר לצאת ולהעניק את התשובה הנכונה.

הסיפור של מירה

מירה שלחה מכתב לרינת- מאמנת כושר ותזונאית כדלקמן: אני מירה ואני בת 43, אימא ל4 ילדים, לפני 3 חודשים התחלתי דיאטה לירידה במשקל, מטרתי לרזות 10 ק"ג שצברתי בהריונות, עושה כל מה שצריך, עד היום ירדתי 7 ק"ג אבל בשלושה שבועות משהו קרה, למעשה שום דבר לא קורה. מה עושים כשהמשקל תקוע? אני עושה בדיוק את מה שצריך, הולכת על פי כל הכללים, לא מרעיבה את עצמי ועדיין, המשקל מסרב לרדת. האם צריך להשלים עם העובדה שהמשקל יישאר כפי שהוא או שאפשר גם אחרת?

בדק הבית של מירה אל מול המשקל

התשובה שסיפקה רינת- מאמנת כושר ותזונאית קלינית למירה, עסקה בעניין אחד ברור "ירידה במשקל הוא הליך שמצריך סבלנות". כמו כן, מסרה לה רינת כי אצל כל אדם ואדם הירידה במשקל הינה אינדיווידואלית. כמו דימוי של עלייה וירידה, כך גם גוף האדם, הוא יורד במשקל,נעצר ואז ממשיך את המסע. כאמור, מירה הבינה מרינת כי להיתקע במשקל מדי פעם זה תהליך נורמאלי וצריך לקבל אותו נכון ומאידך, יש מצבים שחייב להכיר בכדי לשלול תקיעות במשקל.

שאלות שכל אישה חייבת לשאול את עצמה

·         עצרי רגע, האם את כמו מירה שומרת על התזונה או לעיתים מעגלת פינות? חשוב לנסות ולעבוד על מה שעבד עבורכן בחודש הראשון. מים, לרשום מה אוכלים, להיות בפוקוס על מה שעבד בתחילת הליך ההרזיה.

·         השאלה הנוספת, האם הגוף שורף פחות קלוריות? איך מזיזים את הגוף בצורה אינטנסיבית בכדי לשרוף יותר קלוריות? כאמור, פעילות אירובית יכולה להזיז את התקיעות בירידה במשקל ולצד שמירה קפדנית הפעילות הגופנית תספק את הערך הרצוי.

·         סיבה נפוצה נוספת- המשקל יורד אבל לא רואים מספיק כפי שנראה עד כה. למה זה קורה? הירידה נעשית קטנה יותר, נפיחות לפני מחזור, מליחות והתזוזה כאילו לא נראית במשקל. מתי זה יקרה? אולי רק לאחר כמה שבועות. כמו כן, אם מסת שריר עלתה כתוצאה מאימון, ייתכן מאוד כי המשקל יעלה אף הוא מכיוון שמסת שריר שוקלת הרבה יותר משומן.

בסיכום דבר, חשוב שלא להיתקע בחשיבות של "כמה ירדתי ולמה לא ירדתי". הרעיון הוא לא להעניש את עצמך ולבדוק מה באמת העניק לכן ירידה במשקל בתחילת ההליך.

רוצים לקרוא יותר? לדעת יותר באשר להרזיה על פי כל הכללים? היכנסו לאתר שלנו ופגשו אותנו בפייסבוק. https://www.facebook.com/s.p.t.co.il/?ref=hl

ככה הצלחתי להשיל 60 ק"ג ולשמור על המשקל לטווח הארוך



אם תשאלו את אילנית, היא תספר לכם שלא ידעה עד כמה השינוי שלה השפיע על אנשים אחרים. לאחר שהפצירו בה ללמד ולספר על ירידה במשקל, ניגשה ללמוד אימון ובעצם למדה על עצמה.  הלימוד עזר לה מאוד וכך למעשה החלה לעזור לאחרים תוך שהיא מספרת ומשתפת את סיפורה הגדול- להיות  אימא צעירה, בריאה ובעיקר יעילה לעצמה. כך למעשה הכול החל- היא בסך הכול רצתה להשיב את החיים שלה למסלול הנכון.

"אימא את שמנה מדי"

הכול החל שיצאה לקחת את הילד מהגן, פתאום, מכלום, אמר לה הילד, "אימא את שמנה מדי, למה את לא נראית כמו שאר האימהות"? אילנית הרכינה את ראשה, היא לא ידעה מאיפה הגיב בנה את התגובה הזו ומאידך הבינה שעם ילדים לא מתווכחים- הם אף פעם לא משקרים. אחר כך נזכרה כמה היה לה קשה להרים את הילד בגן השעשועים, לרדוף אחריו, לשחק איתו ואפילו לסדר את הצעצועים במקום. מה ששבר את גב הגמל היו גם בדיקות לחץ הדם שלה שהרקיע שחקים. זהו, כאן היא למעשה הבינה שהיא חייבת את השינוי הזה למי שאוהב אותה באמת.

לנצח את המשקל

אילנית הייתה בת 40 שהחלה את ההליך, 42 אחוזי שומן, קושי לנוע, קושי לנשום והיא? היא בכלל לא מעשנת. קושי לשרוך את הנעליים ואז מה? היא הבינה שדיאטה לא עושים, אלא הולכים ומחפשים שינוי לטווח הארוך. אילנית לא חיפשה יותר אשמים, היא מצאה את עצמה והחלה את השינוי מלקחת את האחריות. מטרתה של אילנית הייתה להיות רזה מבלי להעלות את המשקל חזרה. היא גילתה שהיא פוסחת על ארוחת בוקר, שהיא אוכלת בטווחי זמן ארוכים, היא גילתה שהיא לא שותה מספיק. זו בהחלט הייתה התחלה ומשם היא הבינה שהעניין של "מה עושים לא נכון" גורמת לעלות שוב במשקל. ההרגלים הללו נשארו בצד ואת מקומם תפסה ארוחת הבוקר, זהו, לא מחכים יותר להיות רעבים, לא מנשנשים מתוך קופסא אלא מתוך כמות מסוימת- להגביל. האם זה קל? בוודאי שלא ומכאן שדווקא השינויים הללו מתרחשים בקצב איטי יותר והעיקר? השינוי.

שילוב של פעילות גופנית 5 ימים בשבוע

פעילות גופנית, אילנית הרגישה שרמת האנרגיה שלה השתנתה, כך הצליחה בהדרגה, היא לא ניסתה להתאמן באופן מאסיבי ישירות, אלא לאט ובזהירות בקצב שבחרה. היא מצאה כי קל לה להתאמן בבוקר, היא חיפשה את המקום שיהיה לה נכון והעיקר שלא לוותר על זמן האימון. שעה ביום, אכילה של בננה לפני אימון בוקר מוקדם, 2-3 אימוני כוח בשבוע ועוד 4 אימוני אירובי שמקורם ריצה, הליכה מהירה של 6 ק"מ או לחילופין פעילות אליפטית.

בזכות השינוי שעברה אילנית, היא מרצה ומעבירה טיפים ללא מעט נשים שמחפשות לרדת ולשמור על המשקל- רוצים לשמוע על עוד סיפורי הצלחה? היכנסו לאתר של שרון פרסונל טריינר או חפשו אותנו בפייסבוק.https://www.facebook.com/s.p.t.co.il/?ref=hl

.

איך אני יכולה לרזות רק בירכיים?



יש לא מעט סברות או דרישות למתאמנים שבסך הכול רוצים "להוריד מאזור  אחד", מה עושים כאשר השומן מצטבר במקום אחד ומה המשמעות לכך? האם באמצעות אימון נכון אפשר לחטב את האזור המסוים יותר? להלן כמה תשובות הקשורות בעניין של הרזייה מאזור הירכיים ומה יכול לשנות את פני הדברים ולייצר מראה אחיד ומחוטב.

כפי שהבנתם, קיימים לא מעט מתאמנים אשר בוחרים סוגי אימונים מסוימים או מתייעצים עם מאמנים בכדי שאלה יסייעו להם להשיל את השומן מהירכיים. האם יש באמת דבר כזה לרזות במקום אחד? אם כן, למה השומן העיקש נמצא אצל כל מתאמן ומתאמן במקום אחר? להלן כמה תשובות באשר לאפשרות של הרזייה "רק בירכיים" ואיך אפשר לקחת את המידע הנכון ולהיות מרוצים בחלקכם.

לרדת רק במקום אחד- קלישאה או אמת?

יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם, האם אפשר להוריד שומן מאזורים מסוימים בגוף- לדוגמא ירכיים? האם באמצעות תכשיר מסוים, אימון מסוים, דיאטה או אפילו סדנאות "חלומות יכולים להתגשם"? בניגוד ללא מעט מאמני כושר או עוסקים בספורט שמנסים להרוויח את לחמם באמצעות שיטות להסרת שומן מאזורים מסוימים בגוף, הדעה המקצועית היא- אין דבר כזה להוריד שומן נקודתי.

לא ניתן להוריד שומן מאזור מסוים על פי בחירה

"לא ניתן לכוון מאיזה איבר בגוף נוריד את השומן, פיזור השומן בגוף הינו נטייה גנטית" כך למעשה חוזר ואומר ד"ר איתי זיו שהוא בוגר מסלול לחינוך גופני ובעל תואר שלישי במסלול ספורט ומומחיות של חדרי כושר. פיזור השומן הינו עניין גנטי ומכאן שפעילות גופנית ואפילו דיאטה לא ישילו את השומן מהאזור הזה- בטח לא ביחס לאזורים האחרים. כאמור, הירידה במשקל באזורים "הגנטיים" תהיה איטית יותר ביחס לשאר האזורים בגוף.

לרדת במשקל באופן אחיד

השאיפה היא בסיכומו של דבר לרדת במשקל באופן שווה בכל חלקי הגוף, איבוד של שומן שלא בצורה מקובעת וזאת בהתחשב לגנטיקה, גיל ומין. השומן הנאגר אצל הגברים הינה הבטן ומאופיינת "כהשמנת תפוח" ואילו אצל נשים זה לרוב מתבטא "כהשמנת האגס" שהיא מאופיינת בירכיים וישבן. מכאן, חשוב לציין ולהגיד כי כל הפעילויות לרבות עבודה על חיזוק הירכיים, קירוב, הרחקה, כפיפות בטן וכל השאר יעבדו על השריר המצוי מתחת לרקמת השומן . ראוי שלא להתייאש- למרות הגנטיקה, המראה המחוטב יעניק את המראה המבוקש וגם אם אזור הירכיים יצמצם את עצמו הרבה פחות ממה שציפתם, עדיין, עדיף להתהדר במראה מחוטב באמצעות אימון ותזונה.

למידע נוסף- בקרו אותנו באתר הבית או בפייסבוק
איך אני יכולה לרזות רק בירכיים?
יש לא מעט סברות או דרישות למתאמנים שבסך הכול רוצים "להוריד מאזור  אחד", מה עושים כאשר השומן מצטבר במקום אחד ומה המשמעות לכך? האם באמצעות אימון נכון אפשר לחטב את האזור המסוים יותר? להלן כמה תשובות הקשורות בעניין של הרזייה מאזור הירכיים ומה יכול לשנות את פני הדברים ולייצר מראה אחיד ומחוטב.
כפי שהבנתם, קיימים לא מעט מתאמנים אשר בוחרים סוגי אימונים מסוימים או מתייעצים עם מאמנים בכדי שאלה יסייעו להם להשיל את השומן מהירכיים. האם יש באמת דבר כזה לרזות במקום אחד? אם כן, למה השומן העיקש נמצא אצל כל מתאמן ומתאמן במקום אחר? להלן כמה תשובות באשר לאפשרות של הרזייה "רק בירכיים" ואיך אפשר לקחת את המידע הנכון ולהיות מרוצים בחלקכם.
לרדת רק במקום אחד- קלישאה או אמת?
יותר ויותר אנשים שואלים את עצמם, האם אפשר להוריד שומן מאזורים מסוימים בגוף- לדוגמא ירכיים? האם באמצעות תכשיר מסוים, אימון מסוים, דיאטה או אפילו סדנאות "חלומות יכולים להתגשם"? בניגוד ללא מעט מאמני כושר או עוסקים בספורט שמנסים להרוויח את לחמם באמצעות שיטות להסרת שומן מאזורים מסוימים בגוף, הדעה המקצועית היא- אין דבר כזה להוריד שומן נקודתי.
לא ניתן להוריד שומן מאזור מסוים על פי בחירה
"לא ניתן לכוון מאיזה איבר בגוף נוריד את השומן, פיזור השומן בגוף הינו נטייה גנטית" כך למעשה חוזר ואומר ד"ר איתי זיו שהוא בוגר מסלול לחינוך גופני ובעל תואר שלישי במסלול ספורט ומומחיות של חדרי כושר. פיזור השומן הינו עניין גנטי ומכאן שפעילות גופנית ואפילו דיאטה לא ישילו את השומן מהאזור הזה- בטח לא ביחס לאזורים האחרים. כאמור, הירידה במשקל באזורים "הגנטיים" תהיה איטית יותר ביחס לשאר האזורים בגוף.
לרדת במשקל באופן אחיד
השאיפה היא בסיכומו של דבר לרדת במשקל באופן שווה בכל חלקי הגוף, איבוד של שומן שלא בצורה מקובעת וזאת בהתחשב לגנטיקה, גיל ומין. השומן הנאגר אצל הגברים הינה הבטן ומאופיינת "כהשמנת תפוח" ואילו אצל נשים זה לרוב מתבטא "כהשמנת האגס" שהיא מאופיינת בירכיים וישבן. מכאן, חשוב לציין ולהגיד כי כל הפעילויות לרבות עבודה על חיזוק הירכיים, קירוב, הרחקה, כפיפות בטן וכל השאר יעבדו על השריר המצוי מתחת לרקמת השומן . ראוי שלא להתייאש- למרות הגנטיקה, המראה המחוטב יעניק את המראה המבוקש וגם אם אזור הירכיים יצמצם את עצמו הרבה פחות ממה שציפתם, עדיין, עדיף להתהדר במראה מחוטב באמצעות אימון ותזונה.
 רוצים לשמוע על עוד סיפורי הצלחה? היכנסו לאתר של שרון פרסונל טריינר או חפשו אותנו בפייסבוק.https://www.facebook.com/s.p.t.co.il/?ref=hl



2 טעויות שמתאמנים עושים בהליך הרזייה ואיך מידע נכון יעזור להם לצרכי ירידה במשקל


לא מעט מתאמנים ומתאמנות מנסים לקדם הרזייה או ירידה במשקל באמצעות דרכים שאינן דרכים ועדיין לא מבינים איך זה שהם תקועים במשקל. נשמע לכם מוכר? אם גם אתם משקיעים לא מעט כסף על כל מיני הליכים של אימון והרזייה וכלום לא קורה, אולי כדאי שתקראו את מאמר 2 הטעיות שמתאמנים עושים בהליך של הרזייה ואיך המידע הנכון יעזור להם לרדת במשקל.

כפי שהבנו, יותר ויותר מתאמנים מנסים לרדת במשקל והם רוצים את זה כאן ועכשיו, אלו לרוב הן הבטחות סרק והן לא מחזיקות מעמד לטווח הארוך. להלן 2 טעויות שעושים מתאמנים בהליך של הרזייה ואיך המידע הנכון יסייע להם בדרך לירידה הנכונה במשקל.  


אם מתאמנים לא צריך לשמור תזונה

הטעות הראשונה היא לחשוב שאם מתאמנים לא צריך לשמור תזונה, זהו שלא, זו נחשבת לטעות גדולה ביותר מכיוון שלא משנה מה תעשו וכמה תתאמנו, אם המאזן הקלורי שלכם גבוה, אתם עוד עלולים להעלות את מה שהורדתם במשקל. אז איך בכל זאת אפשר לסמן את האימון כמסייע להליך הרזייה?

להתאים את התזונה לאימון

לפני שאתם ניגשים להליך של הרזייה, חשוב להדגיש, אתם חייבים, אבל חייבים לצור מאזן קלורי שלילי, במידה ותמשיכו לאכול רגיל ואף יותר, האימון לבטח לא יעזור לכם. במידה והתפריט יהיה מאוזן ומותאם לפעילות הגופנית השבועית שלכם, תוכלו לייצר על פיו את המאזן הקלורי השלילי-  וכך למעשה לעמוד מול מראה ולהיות שבעי רצון מהתוצאות.

למה המשקל לא יורד מהר?

הטעות השנייה קשורה בסברה הזו, נשים וגברים כאחד תוהים מדוע המשקל לא יורד מהר. זו טעות קריטית בהליך של שינוי כיוון מכיוון שהיא עלולה לייצר אכזבות ואפילו התייאשות מהירה מהליך ההרזיה- דבר שעלול להחזיר לא מעט אנשים לנקודת האפס.

ירידה מתונה והתמדה אישית

אז נהוג לחשוב כי ירידה במשקל מהירה זו ירידה נכונה ומאידך, ראוי לציין, הגוף מסוגל להשיל 1 ק"ג בשבוע ולא מעבר לכך. משקל שהוא מעבר ל1 ק"ג בשבוע מתייחס לאיבוד שריר או נוזלים. מכאן, שראוי לקחת את הליך ההרזיה לצד פעילות גופנית מתונה עד בינונית ולצפות לירידה נכונה ולא מעבר ל1 ק"ג גם בכדי לא לפגום במסת השריר שהיא למעשה עיקר חילוף החומרים בגוף.

בסיכום דבר, הרזייה בשיטה המהירה פוגמת בגוף ועלולה להחזיר אתכם לנקודת האפס- מטרתו של מידע ואימונים נכונים לסייע לכם לרדת במשקל באופן שיאפשר להשיג את התוצאות בדרך הנכונה.

הדרך שלכם להרזיה 


אהבתם? מוזמנים לשתף את המאמר עם החברים שלכם. מעוניינים בטיפים נוספים אודות כיצד להתאמן או לרדת במשקל נכון? היכנסו לאתר שלנו או בקרו אותנו בפייסבוק https://www.facebook.com/s.p.t.co.il


2 טעויות שמתאמנים עושים בבחירת אימון כושר ואיך מסגרת אימון נכונה תעניק להם את הדבר הנכון


 
יותר ויותר מתאמנים ומתאמנות משקיעים את מירב כספם במסגרות ספורט, סטודיו, אימונים אישיים ועדיין לא מצליחים להשיג את מטרת האימון שלהם. זה יכול להיות הרזייה, חיטוב, העלאת מסת שריר ואפילו שיפור הכושר הגופני. נשמע לכם מוכר? האם גם אתם נתתם את מיטב כספכם למספר רב של מסגרות ספורט ושום דבר לא קרה? 2 טעויות קריטיות שמתאמנים עושים בבחירת אימוני כושר ואיך אפשר להימנע מזה באמצעות הבחירה הנכונה.

כפי שהבנו, יותר ויותר מאמני כושר אישי, בוחרים סוגי אימון שאינם מתאימים להשגת המטרה שלהם. מה הם מאבדים בדרך ולמה הם לא מצליחים לרזות, לעלות במסת שריר או אפילו לשמור על כושר נכון? להלן 2 טעויות בבחירת אימונים ומסגרות כושר ואיך אפשר לראות תוצאה מושלמת באמצעות הכוונה.

אי התאמה בבחירת מסגרות של אימוני כושר  

הטעות הראשונה היא בחירתם של מתאמנים במסגרות שאינן מותאמות למטרה שלהם. זו נחשבת טעות קריטית מכיוון שנוכח העדר, מוצאים את עצמם לא מעט אנשים בוחרים במסגרות שאינן מתאימות להן בשום היבט. זה יכול לבוא לידי ביטוי בקשיי הסתגלות אל מול ריבוי אנשים – דבר העלול להרחיק אתכם מלהרגיש או להראות טוב יותר – כאמור, לשלם את מיטב כספכם ועדיין לא לראות את התוצאה המיוחלת? האם מה שמתאים לכם מתאים לאחרים?

מסגרת אימון כושר בהתאמה על פי בירור צרכים מקדים

לפני שבוחרים מסגרת אימון עם תוצאות בזמן, חשוב לשאול כמה שאלות. האם אתם מתאימים למסגרת של אימון קבוצתי? הידעתם? באימון קבוצתי מתאגדות כמה וכמה מטרות אימון ולא תמיד אימון כזה יכול להתאים. דוגמא טובה הינה הכנה למרתון שאז, עדיף לכם לפנות למאמן אישי עם בקיאות בתחום ריצות קצרות  או ריצות למרחקים. בסיכום דבר, בדקו עם עצמכם, האם אתם מתאימים לאימון קבוצתי? אחר כך גשו לחפש מסגרת אימון מותאמת ובעיקר משיגת תוצאות.

בחירת מטרות אימון שגויות

הטעות השנייה עוסקת במתאמנים עם העדפה לאימוני כושר  שאינם מתאימים למטרות למרות ההשקעה הכספית הבלתי מבוטלת. זו טעות גדולה מכיוון שחד משמעית, אימון להגדלת מסת שריר שונה בתכלית השוני מאימון לחיטוב או הרזייה. אז מה עושים ומה קודם למה?

בירור מטרות אימון והתאמה אישית של אימון כושר

בכדי לצלוח את ההליך ולהשיג את התוצאות הרצויות, חשוב לקבל את כל האינפורמציה ורק לאחר ארגון לוח הזמנים, התאמת האימון לשלם את הסכום הייעודי. חד משמעית בחירה של אימון תואם מטרה, האם הוא עומד ביכולותיו של המתאמן? כמה פעמים בשבוע יכול המתאמן להגיע? לאחר בירור צרכים מעמיק, אפשר לצאת ולהשיג את המטרה הנכספת- אימון על פי התאמה אישית.

בסיכום דבר, בחירת אימון או מסגרת כושר נכונה, הינה נקודה שכל מתאמן חייב בכדי להשיג תוצאות של אימון נכון. בחירת אימון או מסגרת נכונה תאפשר לכם להשיג מהאימון את התוצאה הנכונה שאתם כל כך מחפשים.

הצעד הבא שלכם להצלחה

אהבתם? מזומנים לשתף ולבקר באתר הבית שלנו. https://www.facebook.com/s.p.t.co.il

 

 

 

 

 

 

2 טעויות קריטיות בדרך להשגת בטן יפה ואיך ידע מקצועי יעזור להשיג בטן חטובה



יותר ויותר מתאמנים מנסים להשיג בטן חטובה, שוהים באופן ממושך בחדר כושר והתוצאות מסרבות להגיע. נשמע מוכר?עשייה של אין  ספור כפיפות בטן ומראה הבטן הרופסת עדיין שם?2 טעויות קריטיות שעושים מתאמנים בחיפוש אחר בטן מושלמת ואיך הכוונה נכונה תעניק את המראה המחוטב.

זה לא חדש, יותר ויותר מתאמנים סבורים כי חזרות רבות במסגרת תרגילים ייעודיים לבטן יעשו את המטרה. כמו כן, הם סבורים כי אימוני כושר בחדר כושר יפטרו אותם משמירה על תזונה. מה מתפספס בדרך ולמה השקעה רבת שעות בחדר כושר לא מניבה דבר? להלן 2 טעויות קריטיות שמתאמנים עושים בחדר כושר וכיצד הדרכת אימון תספק להם את התשובות בדרך לבטן חטובה.

תרגילי בטן רבים ותזונה לא מוקפדת

הטעות הראשונה משתייכת למקבץ הקלישאות- כמה שיותר תרגילי בטן יפחיתו את כמות השומן באזור המותניים והבטן. זו טעות קריטית מכיוון שאם אחוזי השומן בגוף גבוהים, לא משנה כמה כפיפות תעשו, התוצאה לא תיראה לעולם. הסיבה לכך- כמות של שומן המסתירה את השריר עצמו מה שמשאיר את מראה הבטן החטובה הרבה מאחור. אז למה אנשים שלא שומרים תזונה ועושים הרבה תרגילי בטן לא רואים תוצאות?

תרגילי בטן משולבים בתזונה נכונה

לפני שניגשים לתוכנית אימון שמטרתה חיטוב הבטן ,ראוי לדבר על תזונה, לא מעט  אנשים סבורים כי לא משנה כמה יאכלו, אם הם מתאמנים אז הכול בסדר. זו טעות קריטית מכיוון שעיקר האימון מושתת על 85 אחוז תזונה ואפילו יותר. בכדי להתמיד ולהשיג בטן חטובה יהיה צורך לשמור על תזונה מוקפדת ולייצר מאזן קלורי שלילי- כאמור, צמצום כמות הקלוריות והשגת המטרה- בטן חטובה על כל המשתמע מכך.

ויתור על פעילות אירובית

מאמני כושר אישיים טוענים כי הטעות השנייה קשורה בוויתור על פעילות אירובית שמקורה שחייה, ריצה, הליכה, אופניים ואפילו מדרגת סטודיו. זו טעות גדולה, כי מטרת הפעילות האירובית לצמצם וליצור מצב של מאזן קלורי שלילי לצורך ירידה במשקל או באחוז שומן. כאשר מוותרים על פעילות אירובית ושמים הדגשים רק על פעילות המבוססת על תרגילי חיזוק, הבטן תתחזק ומאידך, התוצאות לא תיראנה מכיוון שאחוז השומן יגדל או יישאר בעינו.

שילוב של פעילות אירובית עם הדגשים על אימוני כוח

כאשר רוצים לחטב את הבטן, יש לקחת בחשבון את עניין התזונה ואת שני מטרות האימון החשובות ביותר. כאמור, צמצום המאזן הקלורי יתרחש רק באמצעות פעילות אירובית ,חיזוק השריר וחיטובו באמצעות תרגילי כוח מותאמים. פעילות המתמקדת על 2 מטרות ושמירת תזונה, תעניק מראה של בטן מחוטבת וכך ההשקעה הכספית שלכם לא תרד לטמיון.

בסיכום דבר, זה לא כזה מסובך, שילוב של מרכיבי אירובי עם מרכיבים אנאירוביים ותזונה כשלוש פעמים בשבוע, יעניקו לכם את הבטן החטובה שתמיד חלמתם עליה.

הצעד הבא שלכם לחיטוב מושלם

אהבתם? מוזמנים לשתף את המאמר אצלכם. זקוקים לטיפים נוספים אודות דרכים לחיטוב הגוף? היכנסו וקראו הכול באתר הבית שלנו.

 רוצים לשמוע על עוד סיפורי הצלחה? היכנסו לאתר של שרון פרסונל טריינר או חפשו אותנו בפייסבוק.https://www.facebook.com/s.p.t.co.il/?ref=hl