יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

איך אפשר להוריד שומן באזור אחד בגוף?



שאלת השאלות, לרדת רק במקום אחד? לרדת באזור הירכיים? כמה פעמים שואלות אותי נשים ומבקשות אישור לגבי ירידה במשקל באזור "בעייתי". מה התשובה שהייתן רוצות לשמוע? מה יקרה אם תאמנו רק את החלק הזה? זה יראה שינוי? הנה כמה תשובות שיעשו לכן סדר בראש ויאפשרו לכן להתחיל להתאמן נכון ללא קשר לשומן נקודתי.


אז כפי שהבנתם, לא מעט נשים בוחרות סוגי אימונים בשאיפה לרדת במקום בעייתי – ירכיים.... יש דבר כזה לרדת רק בירכיים? למה "השומן לא זז לי משם". האם זו קלישאה או אמת? איך זה שהשומן "העיקש" נמצא אצל כל אדם במקום אחר?

אפשר להוריד או אי אפשר להוריד ממקום אחד?


בעוד לא מעט אנשים שואלים אם אפשר להשיל שומנים באזור אחד בלבד, אם באמצעות אימון או מכשיר כושר- הדעה המקצועית מנצחת ואומרת, חברים יקרים, מלומדים, מאמנים, אין דבר  כזה להוריד שומן באופן נקודתי. חד משמעית, אין דבר כזה להתמקד רק באזור אחד ועניין צבירת השומן באזור אחד קשור בכמה פרמטרים לרבות גנטיקה. חד משמעית אי אפשר להוריד שומן נקודתי, פיזור שומן קשור בנטייה גנטית. פיזור שומן הינו עניין גנטי כך שפעילות גופנית לרבות דיאטה יקשו להעלים משם את השומן. בגדול? ירידה במשקל באזורים גנטיים תהיה איטית יותר ביחס לאזורים אחרים בגוף.

אפשר לרדת במשקל באופן אחיד?

אמנם השאיפה לרדת במשקל באופן שווה בכל חלקי הגוף, איבוד שומן בהתחשב לגנטיקה, גיל, מין וכד'. אצל גברים למשל, נאגר השומן בבטן – מכאן מדברים על השמנת תפוח נשים למשל משמינות באזור האגן – כלומר? השמנת אגס. למרות כל הנאמר כאן, ראוי שלא להתייאש על אף הגנטיקה ולחזק את השרירים  באזורים הללו כדי להעניק מראה מחוטב למרות אחוז השומן הגבוה והצטברות השומן הנקודתית. איך משיגים את זה? באמצעות אימון וכמובן תזונה.

זקוקים לתכנית אימון מותאמת שתעניק לכם מראה מחוטב ותסייע לכם להיפטר מאחוזי השומן הגבוהים נכון? בקרו באתר הבית שלנו, קראו אודות סיפורי הצלחה או השאירו פרטים ונשמח לחזור ולסייע לכם בכל שאלה שקשורה באימון.


יום שלישי, 13 בדצמבר 2016

2 טעויות שאנשים עושים בבחירת מאמן כושר ועל מה חשוב לתת את הדעת לפני שינוי אורח חיים




אנשים רוצים להשיג תוצאות כאן ועכשיו. הם רוצים להשיג גוף חטוב, להעלות מסת שריר, הם רוצים להיפטר מלחץ דם ומשלמים את מיטב כספם אבל לא רק שכלום לא קורה, הם פתאום מרגישים כאבים בכל חלק בגוף. נשמע לכם מוכר? לא טעיתם, משהו שאתם עושים לא נכון, משהו בבחירה שלכם לוקה בחסר. במיוחד עבורכם, אני , שרון פרסונל טריינר אדבר על 2 טעויות שאנשים עושים בבחירת מאמן כושר ומה אפשר לעשות במקום.


כפי שהבנתם, יש כמוכם לא מעט שמחפשים שינוי בחיים, אורח חיים בריא, גוף חטוב וכל השאר אבל בין זה לבין המציאות קיים פער גדול. הפציעות מגיעות, הגוף לא עומד בעומס ואתם הרי לא מאמנים אז איך תדעו מה נכון או לא נכון?

טעות מס' 1 : בוחרים קבוצות אימון בלי מטרה ומחיר זול

כן, מכיר את זה, נכנסים לקבוצת אימון של מאמן שמכניס בתוך כיתה יותר מ20 מתאמנים ונותן לאימון שלו כינוי של "אימון ביחס אישי". זו טעות קריטית, כי בתוך כיתה בה יש 20 אנשים נדיר שכולם יהיו שווי מטרה. הטעות השנייה הינה הפציעות וחוסר היחס מהמאמן שבגדול? הוא אדם אחד מול כיתה גדולה.

מה לעשות במקום?


אם לא התאמנתם לפני כן, אל תכנסו לכיתה של אימוני כושר אישיים המכילים יותר מ 8 אנשים בכיתה. למה זה חשוב? כי לפני הכול אתם משלמים סכום לא קטן, מגיע לכם יחס אישי ועם כל הכבוד אימון של 20 איש בחדר מתאים יותר לסטודיו בחדר כושר- זה רחוק מלהיות אישי. דבר שני, דאגו להיות בכיתה בה מטרות האימון שלכם שוות ערך לכל השאר. במקרה הזה, יוכל המאמן להיות בשליטה ואף למנוע פציעות בזמן אמת. בסיכום? אל תכנסו לקבוצות של מעבר ל12 אנשים "ביחס אישי" אלא אם אתם בבחירה של סטודיו או חדר כושר.

טעות מס' 2 : בוחרים מאמנים ללא הכשרה מתאימה

הטעות השנייה ניכרת בתרגילים שאני רואה, לצורך העניין ביצוע שגוי שבסופו של דבר גם עלול לגרום לפציעות. למה חשוב לבחור מאמן בכיר או מאמן עם הסמכה מיוחדת? זה כי לטווח הארוך אולי תרדו במשקל אבל הפציעות תלכנה ותגדלנה ולכם לא יהיה מושג מאיפה זה צץ פתאום.

מה לעשות במקום?


השבוע ראיתי תמונה של מישהי שמעבירה אימונים אישיים ונותנת למתאמן שלה לעשות פלאנק האמור בפועל לייצר חיזוק שרירי הליבה וגב במקביל (בטן סטטית בלשונכן). במקום שהגב יהיה ישר, יצרה זו עם גופה זווית קהה – כלומר? הישבן מוטה כלפי מעלה או שהגוף שוקע מטה.  לא רק שהמאמן לא העיר לה אלא גם צילם את זה ועודד אימונים אישיים תחת רמת ביצוע לקויה. מה יש לעשות עם זה? לשים לב, כן לשים לב כי זו בדיוק התשובה לשאלה שלכן "אני מתאמנת אבל הבטן והגב שלי באותו מצב".

בסיכום דבר? עשו לעצמכם טובה? חסכו מראש למאמן כושר מוסמך שיתאים לכם תכנית מסודרת, תחת סטנדרטים משיגי תוצאות ושאינם מסכנים אתכם.

צריכים עזרה? צוות המאמנים שלי ישמח לשרת אתכם בכל עת- מחויבים ל100 אחוז הצלחה בכל חלקי הארץ.

יום חמישי, 8 בדצמבר 2016

הקשר בין פעילות גופנית ולימודים



פעילות גופנית? יש לה לא מעט רבדים ויתרונות רק שלא את כולם יודעים אם בכלל. אז מה עדיף? לשבת בחוסר מעש או לנסות ולשבת מאזור הנוחות? אז אולי אתם עסוקים, יש לכם הרבה על הראש ואין לכם זמן, אתם במקרה לומדים? כי אם כן, יש לי משהו לחדש לכם על כך. מה הקשר בין פעילות גופנית ללימודים ואיך זה יכול לעזור לכם ולהוציא ציונים יותר טובים? הנה כמה עובדות הקשורות לפעילות גופנית ולשיפור לימודים.


אז פעילות גופנית משפרת או לא משפרת לימודים?


רשמית כן, לא מאמינים? בואו ונדבר על מחקרים הקשורים בספורט ולימודים ובהצלחה שלכם. כן, העניין הזה של הפרעות קשב וריכוז או כל מיני הפרעות הקשורות בלימודים- באות ונותנות לכם דחיפה ללכת על כל הקופה, להתחיל לעשות ספורט ולראות תוצאות בזמן אמת.

מה אומרים המחקרים?


מחקרים הקשורים בתחום ספורט ולימודים בארצות הברית מעידים כי אנשים שביצעו פעילות גופנית, קבלו ציונים גבוהים ביותר מחבריהם שלא הזיזו את גופם. כאמור, הצלחת לימודים שלכם קשורה ועוד איך להפעלת תאי השריר של המוח בין כל שאר השרירים. חוקרים באוניברסיטה בארצות הברית חילקו שתי קבוצות של תלמידים. במהלך של הסמסטר הראשון חצי מהתלמידים הפעילו את גופם ולמדו וחלק לא- בסמסטר האחר, התחלפו הקבוצות.

מה יצא מהמחקר הזה?


בהשוואה בין שתי הקבוצות עלו ממצאים בהם נראה כי התלמידים שיזמו פעילות גופנית תוך כדי לימודים הראו באופן סותר כי התוצאות זהות. מה שבאמת הפליא היה תלמידים שהפעילו את גופם בפעילות אנאירובית בעלת דפקים גבוהים- שם למעשה נראתה הצלחה בציונים של מעל 10 אחוז. כלומר? אלו שפעלו פעילות מתונה, הציגו תוצאות דומות לאלו שלמדו ללא פעילות ומאידך, אלו שבחרו בפעילות העצימה, הצליחו בציונים בעשר אחוז יותר מכל השאר. הפער בא לידי ביטוי במקצועות המפעילים את החשיבה יתר על המידה כמו חשבון, אנגלית, מדעים ועוד.

אז מה אפשר להסיק מזה?


כמאמן כושר, כאחד שניסה ומנסה ומכיר את כל סוגי האנשים, אני בהחלט מסכים עם זה, יותר ויותר מומחים נותנים את ברכתם כי פעילות גופנית והצלחה הם שני מרכיבים שמבטיחים שיפורים מוכחים בתחום הלמידה. אז על התלמידים שלמדו והתאמנו בצורה עצימה כבר דיברתי אתכם, עכשיו, הרשו לי לספר לכם על לא מעט מתאמנים המעידים כי לאחר אימון עצים, הם הרבה יותר "פנויים" ללמידה וגם מניבים תוצאות טובות יותר מאלו המתאמנים באופן מתון או שאינם מתאמנים בכלל.

אז מה נדרש מכם לעשות?

לשלב אימונים עצימים או מעל הדופק הבינוני לפחות 3 פעמים בשבוע, אם אין ידיכם משגת לדעת איך להתאמן או מעולם לא הייתה לכם זיקה לאימוני כושר, נשמח אני ומאמני הכושר של קבוצת שרון פרסונל טריינר להוביל אתכם לדרך שהיא כולה הצלחה.

לפרטים, בקרו באתר הבית שלנו http://www.spt.co.il/

יום שלישי, 6 בדצמבר 2016

שאלות ותשובות בנושא אימון




מה זה אימון מחזורי? אירובי? מה זה מיתוסים שצריך להזיז? חימום, גמישות, זריזות, אימוני משקולות? במיוחד בשבילכם, טרחנו ואספנו כמה תשובות לשאלות שחשוב לדעת לפני שמתחילים אם בכלל להתאמן. מוכנים? השינוי שלכם מתחיל כאן ועכשיו, אבל קודם? בואו נלמד כמה דברים לפני שאנחנו מתחילים.


מה זה אימון מחזורי?


אימון שקיים כבר משנות ה50 – עכשיו תשאלו מה היתרון באימון הזה? היתרון הגדול באימון זה תחנות מאוד ברורות, מעבר מתחנה אחת לאחרת, ההפוגה מתרחשת אך ורק בגמר הסיבוב. לצורך העניין, תחנה בת 8 תרגילים, אין הפסקות בין תרגיל לתרגיל, ההפוגה היחידה לשתייה, מנוחה והסדרת דופק לאחר סיום 8 התחנות- תרגילים בשבילכם.

מה זה אימון כוח משולב?

קחו 4 מטרות יחד, סבולת, גמישות, כוח ומהירות. כאמור, עליכם למעשה לשרת את עצמכם ב4 המטרות. קחו לדוגמא אדם העובד רק על כוח אבל לא עובד על פעילות סבולת ריאה או עובד רק פעילות סבולת ריאה ללא כוח. במסגרת מטרות האימון הללו, הנכם מתחייבים לשלב את המרכיבים יחד או לחוד, אז אם אין לכם זמן והמלאכה מרובה, למה לא לשלב אותם באמצעות אימון כוח משולב. איך עושים את זה? עובדים על מתיחות לפני האימון, משלבים אימון כוח הבא לידי ביטוי בתכנית משקולות או מכונות כוח וכמובן, לבצע תרגילים הקשורים במהירויות/ כוח מתפרץ לצד פעילות סבולת שהיא ריצה, הליכה מהירה, אופניים ועוד... בגדול? אימון של שעה ועשר דק' ישפר בכם את המרכיבים פלאות. כמה פעמים? בהתחלה 3 פעמים בשבוע יעשו את העבודה יפה מאוד.

ומה הקשר בין קואורדינציה לאימון?


מערכת העצבים המרכזית לבין מערכת התנועה והשרירים, זה הקשר שקשור למעשה בקואורדינציה. מהירות, דיוק קצב, שיווי משקל, אלו הם מרכיבי הקואורדינציה בגדול. חשוב לצרף לזה את הרמות המשתנות. קחו לדוגמא טניס, זו למעשה סוג פעילות הדורשת לא מעט קואורדינציה מכיוון שמתרחשים שם כמה וכמה תרחישים בו זמנית.

כפי שהבנתם, כל אימון באשר הוא, מנצח את המערכה אתכם, העיקר לקום ולעשות משהו, לדעת כמה עובדות, לדעת מה אתם עושים ולהגיע עם תכנית ברורה וחדורי מטרה.

עכשיו תורכם, איזה אימון הכי מאתגר אתכם? שכחתי להזכיר כאן גם את עקרון הגיוון שהוא בלתי נפרד מכל השאר. אנשים המתאמנים במשך שנים או משתעממים מהר, יידרשו לקרוא את המאמר הזה או מאמרים העוסקים בתכנית אימונים ברורה שתסייע להם לשמור על שגרת אימון והשגת תוצאות.

אם בכל זאת תצטרכו ייעוץ או אפילו הכוונה ראשונית, מאמני הכושר שלנו לרשותכם והם ישמחו לספק לכם את כל התשובות לפני שאתם נכנסים לשגרת אימונים.

בקרו באתר שרון פרסונל טרנייר, או בפייסבוק שלנו J



יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

מה עושים עם שריר תפוס אחרי אימון?




שרירים תפוסים? זו מחלה? בעיה? זהו שלא, תפקידם של השרירים להתכווץ ולהרפות לסירוגין. כיווץ זה מאפשר תנועה ובתהליך הזה למעשה משתחררת חומצת חלב שבמצב רגיל משתחררת לדם. כאשר עובדים השרירים באופן חזק יותר מהרגיל הכיווץ מן הסתם חזק יותר, חמצן לא מגיע לשריר באופן רגיל וחומצת החלב נכלאת ברקמה. עיסוי? יכול בהחלט לעזור לשריר תפוס והסיבה לכך היא שתזוזה של השריר כמו "סוחטת" את חומצת החלב החוצה. זרימת דם חדשה, זרימת חמצן והנה, זה משתחרר לאט ובזהירות.

מה קורה כאשר הכיווץ גורם לקרעים קטנים בשריר?

במקרה הזה, זה יכול לבוא על חשבון רצועה אלסטית- מתי קורה דבר כזה? לרוב, כאשר שריר נמתח בקטע אחד הוא מתכווץ באחר, אם המתיחה חזקה מדי, סיבי שריר עלולים להיקרע. קרע מזערי לא אמור להדאיג, ההיפך, מצב המנוחה יבנה סיב חדש. מכאן, שאני תמיד אומר, חברים  לנוח, לתת לגוף מנוחה, כי המצב הנכון הוא בזמן מנוחה- כך גם השינוי שהגוף חווה. בגדול, לא צריך להיבהל משרירים תפוסים, שוב, חשובה מאוד המנוחה, היא קריטית "לריפוי" ולגדילת השריר בהתאם.

שרירים תפוסים עשה ואל תעשה

בזמן שחומצה לקטית אמורה להשתחרר מרקמת השריר, חשוב לא להיות במנוחה מוחלטת. לעודד תנועה, לא לצור מאמץ גדול יתר על המידה אבל כן, חשוב לנוע. לא באופן קבוע כן? לא לצור מאמץ קבוע על אותה רקמה תפוסה. לצורך העניין אם אמנתם חלק גוף מסוים או שרירים מסוימים, להבא לא לאמן אותם בצורה אקטיבית מדי, אלא לתת את הבמה לשרירים האחרים. השרירים שכבר אימנתם וקצת תפוסים או כאובים ישתתפו בפעולה ומאידך, לא ייקחו חלק גדול וכך גם לא ייפול עליהם עומס גדול למדי.

דלקת או שריר תפוס?
שריר תפוס יתר על המידה או דלקת? התסמינים לכך, הם קודם כל כאב תפוס יותר משבוע ימים. ואז מה עושים? פשוט הולכים להיבדק, תתפלאו לשמוע, כי לעיתים הבעיה לא תהיה קשורה מלכתחילה לאותו השריר שנתפס אלא לשריר אחר. אם אכן מדובר בכאב שרירים גדול, חשוב מאוד להיעזר בתכשירים טבעיים, הומאופטיים וכל מה שיכול להקל ולא להזיק.

אפשר להתאמן עם שריר תפוס?

תלוי מאוד, מה מידת התפיסות של השריר? שוב, אם מדובר בדלקת, רצוי שלא, רצוי לנוח ולהרפות, שהרי התרופה הכי טובה והמסורתית על פי רוב המחקרים מתחילה ונגמרת במנוחה. בזמן מנוחה גם מתרחשים כל השינויים הפיזיולוגיים של השריר ולא על פי הקלישאה הרווחת בזמן האימון עצמו. מנוחה, מנוחה, ושוב, מנוחה. וותרו, חכו עד שהכאב ימעט ואז חזרו להתאמן במלוא המרץ.

אהבתם? מחפשים מורים לחיים? מאמנים שאוהבים אנשים ויודעים מה ואיך לאמן אתכם נכון ללא פציעות? מאמני הכושר של שרון פרסונל טריינר ממתינים לכם וישמחו להעניק לכם אימון אישי שישנה את כל תפיסת עולמכם- כי אימון עושים באהבה או לא עושים בכלל.....