יום שני, 18 באפריל 2016

2 טיפים שיעזרו לכם לרדת במשקל



המון אנשים מנסים לרדת במשקל ולכל אחד מטרה משלו. חלקם רוצים להראות מושלם לקראת האירוע הקרוב וחלקם פשוט רוצים להרגיש יעילים ובריאים לעצמם ועדיין, חרף המאמצים שלהם כלום לא קורה והם לא רואים שום תוצאה. נשמע לכם מוכר? האם גם אתם בטוחים שאתם משקיעים לא מעט אבל המשקל מסרב לרדת? במיוחד עבורכם כתבתי 2 טיפים שבלעדיהם יהיה לכם קשה לרדת במשקל. מוכנים? מוזמנים לקרוא, ליישם ואפילו לשתף עם חברים.


כמו שהבטחתי, במאמר הזה אצייד אתכם ב- 2 טיפים קריטיים ביותר להצלחת ההרזיה שלכם. בעוד אנשים מנסים לעשות את השינוי אתם תצליחו אם רק תיישמו ותמשיכו לקרוא.

טיפ מס' 1- אל תצטיידו בתפריט דל קלוריות

הורדתם לא מעט בתפריט התזונה אבל המשקל נעצר? זה נשמע מוכר ואף עלול להתפרש מסוכן מאוד לרבות האטת המטבוליזם. עצה שלי אליכם? בכדי לרדת במשקל, תשכחו בבקשה מתפריטים דלי קלוריות.

אז מה עושים במקום?


  • קודם כל ראוי ביותר לבנות תפריט המושתת על אורח היום שלכם, בני כמה אתם? כמה אתם שוקלים ומה גילכם. כמו כן, אין לפסוח גם על פרמטר לא פחות חשוב- כמה פעמים בשבוע אתם מתאמנים ואם כן- כמה זמן כל אימון ומה סוגו?
  • חשוב גם שלא לפסוח על כל אבות המזון ולוודא שהתפריט מחולק לכמות רצויה של חלבון על פי משקל גוף, שומנים וכמובן פחמימות שהן דלק מטבולי של הגוף.

בסיכום הטיפ הראשוני, הארתי את עיניכם לגבי תפריט שיש בו הכול מהכול שאחרת? לא בכדי שלא תהיה ירידה אלא גם ייפגע המטבוליזם ויקשה עליכם בעתיד לרדת במשקל.

טיפ מס' 2- שלבו כמה שיותר תרגילים מורכבים באימון  

תקועים במשקל וכל מה שאתם עושים מתחיל ונגמר בהליכה בים?  החדשות הרעות הן, שהליכה בים היא נחמדה אבל לא תשנה לכם הרכב גוף, החדשות הטובות הן, תלוי מאוד באיזה דופק ו... העיקר שתשתפו כמה שיותר מפרקים באימון.

מה זאת אומרת שרון?


  • מה שצריך זה לבחור כמה שיותר תרגילים בהם משתתפים כמה שיותר מפרקים / קרי יותר שרירים. נוכח המאמץ הזה, הגוף יוציא יותר אנרגיה והתוצאות לא תאחרנה לבוא.
  • חשוב לפצל את התוכנית ולעבוד כפעמיים עד שלוש בשבוע על כל השרירים בגוף ובנוסף לשלב פעילות אירובית של 45 דק' – 3 4 ואפילו 5 פעמים בשבוע.

בהצלחה, הנה עברנו את שלב הבנת התפריט ולא פסחנו על עניין האימון. הוכח בוודאות כי תפריט נכון לצד אימון שמפעיל יותר מכמה מפרקים בו זמנית- משיג תוצאות של גוף חטוב ושינוי בהרכבו. בגדול? זה מה שאתם צריכים?

אהבתם את המאמר? רוצים עוד כמה טיפים שעזרו לכם להשיג את התוצאות המיוחלות לגוף מושלם? בקרו ביועצי התזונה באתר או לחילופין - השאירו את הפרטים שלכם ונשמח לחזור.


יום שבת, 16 באפריל 2016

איך לרזות ללא פעילות גופנית



המון אנשים רוצים לרזות והם מחפשים לעשות זאת ללא פעילות גופנית. הם לא עומדים בלחץ ובטח  שלא בקצב אשר מכתיבים החיים ובמקום לרזות הם רק עולים יותר ויותר במשקל. נשמע לכם מוכר? האם גם אתם מחפשים לרדת במשקל בדרך הקצרה ביותר וללא פעילות גופנית? האם זה אפשרי? במאמר איך לרזות ללא פעילות גופנית אני מפרט את חשיבות הפעילות וכיצד היא באמת ובתמים יכולה לעזור לכם להשיג את השינוי המיוחל. מוזמנים לקרוא, ליישם ואפילו לשתף.

מאמן כושר אישי אומר כי יותר ויותר מתאמנים מנסים לרדת במשקל בדרך הקצרה ואין להם זמן להתאמן, הם מחשפים לרזות ללא מאמץ וללא פעילות גופנית- האם זה אפשרי? במאמר שלפניכם אצייד אתכם בכמה וכמה נקודות שיהפכו את האימון שלכם ליותר קל והנה זה לפניכם.

הצעה ראשונה- הקצו פעמיים בשבוע לאימון

מפחדים שלא להתמיד? קשה לכם? אף אחד לא מאלץ אתכם להתאמן עכשיו כאילו עוד שנייה אתם מיועדים לאולימפיאדה. הקצו פעמיים בשבוע לאימון זה יעשה את העבודה.

למה הכוונה?

·         בכדי להתחיל ולייעד את האימון הנכון, חשוב ביותר להחליט כי זהו מעכשיו אתם מייעדים פעמיים בשבוע של 40 דק' בלבד לפעילות גופנית.

·         כמו כן חשוב ביותר לרשום מה תכלול הפעילות. לצורך העניין, רצוי לשלב פעילות אירובית שהיא הליכה או ריצה או רכיבת אופניים של 20 דק' ועוד 20 דק' של תרגילים שעיקרם תרגילי עיצוב וחיטוב לרבות תרגילים לחיטוב הבטן.

בסיכום החלק הזה , חשוב לציין כי פעילות גופנית פעמיים בשבוע של 40 דק' בשלב הראשוני יעשו את העבודה ויעזרו לכם לראות את השינוי המיוחל ללא קושי או סבל מיותרים. הרעיון באימונים קצרי זמן וידועים מראש, יקנו לכם בדיוק את מה שאתם צריכים- הרזייה ללא כל בעיה עם פעילות גופנית מתונה מניבת תוצאות.

הצעה שנייה- שמרו על תזונה

המון אנשים כן מתאמנים אבל אוכלים כרגיל ולא שומרים תזונה- כשהם מבחינים בכך שאין שינוי במראה גופם הם לא ממש מבינים למה. תשובתי? שמרו על תזונה לפני הכול.

למה זה כל כך חשוב?

·         אימון גופני ללא שמירה על תזונה לרוב לא יעשה את העבודה, הרעיון הוא לצור מצב אנרגטי שפלילי – כלומר להכניס קלוריות בהתאם להוצאה האנרגטית שלכם- קרי אימון גופני פשוט וקל.

·         חשוב גם לבדוק ולוודא כי אתם אכן עומדים להתמיד ולהתאמן פעמיים בשבוע למשך 40 דק' ועל פי כך לבנות את התפריט היומי.

עד כאן סיפקתי לכם כמה וכמה נקודות שעיקרן בניית תפריט נכון והבנה כי פעילות גופנית של פעמיים בשבוע תעשה את העבודה נפלא. כל מה שצריך זה להתמיד.

אהבתם? זקוקים לטיפים נוספים שיקלו עליכם וילמדו אתכם להפוך שגרת אימון למשהו קל ונעים? מוזמנים לבקר באתר הבית שלנו.

יום רביעי, 13 באפריל 2016

2 תועלות על חישבות של פעילות גופנית תקינה



לא מעט מתאמנים מחפשים מסגרות אימון אבל אף אחד לא טורח לשאול אותם או לספר לנו- מאיפה זה התחיל? למה אנשים בוחרים להתאמן? מכירים את זה? האם שאלתם את עצמכם מה התועלת שיש לכם מאימון גופני? במאמר שלפניכם אני מביא 2 תועלות ברורות על חשיבות של פעילות גופנית על כל המשתמע מכך. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף.

כמו שאמרתי, לא מעט אנשים מחפשים מסגרות אימון אבל לא מעט אנשים מחפשים בתוכם את התשובה- "למה אני צריך את זה בכלל"? במיוחד בשבילם, מאמר 2 תועלות על חשיבות והתועלת שפעילות גופנית יכולה להקנות להם והנה זה לפניכם:

תועלת מס' 1- מתאמנים מטעמי בריאות

מכירים את זה שאתם מתאמנים ולא יודעים למה? אתם סמוכים ובטוחים שזה קשור לבריאות אבל מבינים עד כמה. אז עד כמה פעילות גופנית יכולה להועיל לכם?

שזה אומר?

בגדול? כל המערכות הגופניות עובדות, הן מפעילות את השכל והנפש וכך הופכת למשהו שהחיים לא יכולים לוותר עליו. התועלת הגדולה היא בכך שהגוף אומר תודה לפעילות ובעיקר לכם מכך שכל תא ותא בגוף בתנועה. בגדול, אנשים מחפשים להיות בריאים ובאמצעות פעילות גופנית מבוקרת, הם מייצרים מצב של זרימת דם תקינה, השלכת בעיות הכולסטרול הרבה מאחור וכמובן, טרשת עורקים ועוד כמה תחלואות שפעילות גופנית מבוקרת יכולה למגר.

תועלת מס' 2- פשוט להראות טוב

הדבר השני שמניע אנשים זה להראות טוב, אבל מה זה להראות טוב? איך אפשר לשנות את הרכב הגוף ולהשיג את המטרה? כי לצד עניין של להראות טוב, לא פחות חשוב לדעת איך עושים זאת. הנה כמה עובדות על כך.

שזה אומר?

·       אנשים רוצים להראות טוב וזה לא חדש, זה מניע בעל עוצמה וזה לא קשור בהכרח לאירוע מתקרב או אפילו קיץ אלא פשוט להראות טוב.

·       אנשים מתרשמים ממראה גוף, הם מתרשמים וגם אתם. זה משפיע על הביטחון וגם על הדימוי העצמי וכשזה משתפר זה הופך לתועלת ומביא את הפתרון אותו חיפשתם. 

·       באמצעות העלאת מסת שריר, שיפור לב סבולת ריאה וכמובן תזונה נכונה- התועלת קרובה יותר מתמיד.

 
עד כה נתתי לכם 2 תועלות מתוך לא מעט תוצרים שמקורם בפעילות גופנית. במאמר הזה אתם למעשה מבינים שהמראה חשוב אך לצידו מוענקים לכם גם כל תועלות הבריאותיות נוכח העובדה כי אתם מתאמנים באופן סדיר . כאמור, פעילות גופנית מאפשרת לכם לממש אורח חיים בריא.

אהבתם? זקוקים לטיפים נוספים הקשורים באימון או בהצלחתו? מוזמנים להיכנס לאתר ולקרוא הכול אודות אימון או פעילות גופנית על פי מטרות. כמו כן, מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם ונשמח לשלוח לכם עדכונים בזמן אמת.

 

 

 

 

יום שני, 11 באפריל 2016

מונחים באימון ופעילות גופנית



יש לא מעט אנשים שבסך הכול רוצים לשפר את איכות החיים שלהם אבל לא יודעים מאיפה להתחיל. אין להם מושג מה זה אימון, למה חשוב לעשות חימום ואפילו מה ההבדל בין פעילות אירובית לפעילות אנאירובית. מכירים את זה? האם גם אתם רוצים להתחיל בשגרת אימונים אבל אין לכם מושג מאיפה להתחיל? במיוחד עבורכם כתבתי כמה מונחים באימון ופעילות גופנית מוזמנים לקרוא, ליישם ואפילו לשתף עם חברים.

כמו שאמרנו, על מנת לאפשר לגוף להשיג את מה שהוא צריך- חשוב ואפילו צריך ללמוד מונחים בסיסיים באימון. במיוחד עבורכם מונחים באימון ופעילות גופנית שיעזרו לכם להשיג בדיוק את התוצאה המתבקשת.

מה זה מסלול אירובי?

מאמץ שמקורו בפעילות אירובית, קשור בעיקר לפעילות ממושכת שרמת הביצוע שלה מתונה עד תת מרבית. כאן למעשה עובד הלב יותר וכך גם ריאה לרבות הליך מטבולי בשריר. צריכת חמצן שהיא VO2 משתנה וגדלה בהתאם למאמץ האימון וזה לרוב נמדד בממוצע כל דקה. ללא שום קשר, גם בפעילות אירובית חשוב להקפיד על עקרון "עומס היסף" כלומר לייצר גירוי גבוה של המערכות בגוף בכדי לייצר שינוי בגוף.

מה הפרמטרים של אימון אירובי?

·        יעילותו של אימון אירובי מקורה בטווחי פעולה של 65-80 אחוז מדופק מירבי.

·        בכדי לחשב נכון את הדופק הרצוי, לוקחים 220 אצל גברים או 226 אצל נשים ומפחיתים את הגיל. כשיודעים את הדופק המקסימאלי(אסור לעבור אותו) אפשר להכפיל אותו ב65-85 אחוז ולקבל תוצאה של פעילות אירובית.

איזו פעילות  נחשבת אירובית?

פעילות אירובית מקורה בריצה, אופניים, הליכה ואפילו שחייה.

למה חשוב לבצע חימום לפני אימון?

חימום חשוב ביותר מכיוון שהוא מסייע להעלאת כמות הדם הזורמת ברקמות ועוזר גם לשרירים לפעול נכון ונצל חמצן נכון. הדם למעשה זורם ותפקידו לשפר את הביצועים. החימום הראשוני מאפשר עוררות חושים ומניע את הגוף נכון. כמו כן הוא מונע פציעות ואפילו משפר ביצועים.

כמה זמן צריך לבצע חימום?

לרוב, אם אתם לא נחשבים ספורטאים מדופלמים, עשר דק' חימום יעשו את העבודה בצורה מעולה ויספקו לכם את השקט כי אתם אכן פועלים נכון.

איך מבצעים שחרור לאחר אימון ולמה זה כל כך חשוב?

שחרור חשוב על מנת להשיב את האלסטיות לשרירים והפרקים וכמובן לסייע בהתאוששות של אחרי. לכך יש להקדיש כחמש עד עשר דק' בדומה להרפיה.רצוי גם לבצע הליכה אקטיבית של 10 דק' כדי לשחרר את הגוף לגמרי. בסיכום דבר, שחרור נכון כמו חימום, יתרום לאימון אפקטיבי ובעיקר נטול פציעות.

אהבתם? זקוקים למידע נוסף בתחום האימון? רוצים לעשות את הדברים ולחסוך  כמה שיותר פציעות או מפגעים? מוזמנים לבקר באתר הבית שלנו ולקבל תמונה שלמה על אימונים עם אופי בטוח.

 

 

 

 

 

יום ראשון, 10 באפריל 2016

רגע של השראה- טיפ הרגע


 

 
עצרו רגע, האם שאלתם את עצמכם איך ניתן להפוך משהו בלתי נראה למציאות? כאמור, לא מעט מתאמנים נרשמים למסגרות הכושר מתוך רצון ממש את מטרת האימון שלהם ומאידך, כל הזמן והמאמץ שהם משקיעים באימון לא מניב שום תוצאה רצויה מפני שתוך כדי להט גדול לעשות ולשנות הם שוכחים או לא יודעים איך לוודא כי מטרת האימון שלהם אכן נכונה.

אז איך אפשר לצאת מזה?

אם תשאלו את אנתוני רובינס, הוא יגיד לכם כי הצעד הראשון בדרך להפיכת הבלתי נראה לנראה הוא קודם כל להציב מטרות אימון וזה בדיוק מה שיעזור לכם לצלוח לפסגה.

איך עושים את זה?

·        בשלב ראשון? אל תתאמנו מבלי להגדיר מה אתם באמת רוצים- קוראים לזה מטרות. אתם אולי מתאמנים או בחרתם להתאמן ומאידך? מה זה שווה שאתם לא רואים תוצאות?

·        בכדי שהפעילות הספורטיבית שלכם תייצר תוצאות מתאימות ותוביל אתכם אל הביקיני או הסקיני במהירות הבזק, חשוב להציב את מטרות האימון הנכונות שבזכותן התכנסתם מבעוד מועד. כאמור,החכמה הגדולה היא לתרגם מטרה של אימון להתמדה שתעניק מענה נכון בכל שלב בדרך שלכם להפוך ממתאמנים חובבנים ולא בכושר, למתאמנים מכורים ובעיקר חטובים יפים ובריאים.

על פי כל ההגדרות, מטרת אימון קשורה בתהליך המכין אנשים או אדם אחד לתפקוד מסוים במצב עתידי. הרעיון? התמדה, התמדה ושוב התמדה. לאימון יש דרגות קושי משתנות וזה בא לידי ביטוי בשוני מענף לענף כאשר הרעיון הוא שיפור יכולות המתאמן. כאמור, האימון הפיזיולוגי עסוק בכוח השריר באמצעות מתיחתם או כיווצם וכד'.  

ככל שתבררו את המטרות טרום האימון, תקצרו לעצמכם לא מעט תהיות ושאלות עוטות באפלה. באמצעות ידיעת המטרות, האימון יהפוך קל יותר ובעיקר יהפוך ממוקד עבור  השגת היעדים בצורה הנכונה והראויה ביותר.

האם אהבתם את הטיפ שלנו? מוזמנים לשתף עם חברים. אם אתם זקוקים לטיפים נוספים ממני, לרעיונות או אפילו לפגישת אימון שתבהיר לכם את העלטה בדרך לאימון מוצלח. לקריאת עוד טיפים ומידע שיספק לכם איך לייצר או לבחון מטרות אימון נכונו היכנסו לאתר והשיגו את מה שרציתם בקלות ויעילות.

יום רביעי, 6 באפריל 2016

איך עזרתי לענת לקטוף את כל המחמאות בזכות אימוני כושר מותאמים



המון מתאמנים ומתאמנות משלמים ממיטב כספם על מנת להצליח ולרדת במשקל אבל המשקל בוגד בהם ומקשה עליהם את שגרת החיים.

האם גם אתם "עושים הליכות" אבל לא יורדים במשקל? האם גם אצלכם האירוע קרב ובא והבגדים מסרבים לעלות?

במאמר שלפניכם , תוכלו לגלות איך עזרתי למתאמנת לרדת במשקל באופן הנכון בעזרת תוכנית אימונים מסודרת והתאמה של בירור צרכים מדויק צעד אחר צעד עד לשביעות רצון מלאה. מוזמנים לקרוא ליישם ולשתף.

"אני לא מצליחה לרדת במשקל" אמרה לי ענת שכל מה שהיא עושה לא מצליח היא רק עולה ועולה במשקל היא עושה הליכות בים, עושה אופניים בבית חצי שעה כל יום ורק בסופ"ש אוכלת ללא הגבלה. עוד מעט חתונת ביתה הבכורה והיא פוחדת מה יגידו האורחים? מה יהיה אם שמלת הערב לא תעלה עליה כמתוכנן? זאת בעצם הסיבה לפנייתה של ענת, היא בסך הכול רצתה להיות הכי יפה שיש באירוע הנכסף

 

·         הדבר הראשון היה לדבר עם ענת, להכיר אותה, מה היא עושה בחיים? מתי היא קמה בבוקר? מתי היא  הולכת לישון? מה היא אוכלת במשך היום. למעשה, היכולת להכיר אותה ואת מרכיבי התזונה שלה חשובים שאחרת מבלי להכיר ולאבחן מול איזו בעיה ניצבים לא ניתן לטפל.

·         בשלב השני קבעתי את מטרת האימון, נלקחו שקילות, מדידות וכמובן יחד נבחנו יעדי אימון לפי לוח הזמנים של ענת , זה חשוב כי בלי זה לא ניתן להתמיד נוכח הלו"ז הצפוף של ענת.

·         לאחר מכן עברנו לשלב בניית תוכנית אימון המושתת על 3 מפגשי אימון בשבוע, חלקו הראשון של האימון החל בחימום של חימום הגוף 15 דקות ומיד לאחר מכן יישום תוכנית FBW שעיקרה- אימון על כל שרירי הגוף באופן יחסי.

·         בשלב האחרון, סיימה ענת את האימון ב30 דק' של פעילות לב סבולת ריאה וכאן ניתנה לה הבחירה לשלב את ההליכות שהיא אוהבת או לחילופין לעלות על אופני הכושר. תוכנית FBW קיבלה ממני בנוסף את השם תוכנית 100 הימים שעיקרה ביצוע תרגילים על כל שרירי הגוף בתוספת של 30 דקות אימונים המושתתים על ריצה, הליכה או רכיבה.

·         שילוב חיזוק השרירים לצד פעילות האירובית הינם חיוניים מכיוון שבלעדיהם לא ניתן לסמן מטרת ירידה במשקל.

 

בסיכומו של דבר, שוב פעם לשלם כספים מיותרים, שוב פעם להסתמך על הבטחות סרק? אלו היו החששות שליווי את ענת שנייה לפני שנרשמה לקבל את שירותי האימון שלי. ההקלה הגיע כאשר התוצאות התחילו לדבר בעד עצמן ואז? לא הייתי צריך להוכיח יותר דבר.

ממקום של פחד וחוסר אמון אני פשוט לא מאמינה שסוף כל סוף אני מצליחה להתמיד ולראות תוצאות". אלו היו מילותיה של ענת בסיומו של ההליך.  בזכות ההתמדה שלי, היא גם הצליחה לשמור על תזונה ומן הסתם להגיע לאירוע עם נתוני גוף מרשימים ובעיקר חטובים.

מתקשים לרדת במשקל ואין לכם מושג איך להתמודד עם זה לבד? מאמן כושר מוסמך ילמד אתכם כיצד.

ועכשיו אתם

במאמר הזה, הראיתי לכם כיצד עזרתי למתאמנת שלי להשיג ירידה במשקל על פי עקרון של התמדה. אין ספק שהאירוע צלח לה וכך גם המחמאות שקצרה. עכשיו תורכם, האם אתם יכולים ללמד אותנו משהו שהיינו שמחים ללמוד? מה יש לכם להוסיף מניסיונכם האישי? איזו פתרון הייתם נותנים למישהי המתקשה לשמור על תזונה למרות שהיא פעילה ספורטיבית? נשמח אם תשתפו אותנו פה למטה, או לחילופין היכנסו לאתר והגיבו- כך נוכל גם אנחנו ללמוד ולצמוח יחד.

 

ועכשיו? הצעד הבא שלכם להתחלה חדשה

אהבתם את המאמר? מוזמנים לשתף אותו עם חברים שמחפשים פתרונות הרזייה נכונים. אם תרצו לקבל טיפים נוספים, עצות נחשבות ואפילו השראה בנושא, היכנסו לאתר וקראו אודות קבוצת האימון שלי. מוזמנים להתרשם ואף להשאיר פרטים- אחד מאיתנו ישמח לסייע לכם.

איך עזרתי לגלית לשנות את הרכב הגוף באמצעות תוכנית אימונים


 

המון מתאמנות מחפשות מסגרת אימונים תומכת ומתאימה ומאידך, הגינס הישנים עדיין מסרבים לעלות. חרף המאמצים, שום דבר לא עוזר ונראה שהמצב  רק הולך ומחמיר, הגיל עולה ואיתו גם אחוזי השומן המשרים אווירה של פחד ואימה מהשמנת יתר.

האם גם לכן קרה שחוויתם לא מזמן לידה , נרשמתם למסגרת אימון ולמרות הכול נשארתן עם הבגדים הרחבים? האם גם אתן  ניסיתן כבר הכול אבל המשקל בוגד בכן וכך גם המראה?

במאמר שלפניכן תוכלו לגלות איך גלית הצליחה לרדת במשקל ולהתמיד בזכות התאמה של אימון וכללי תזונה בתמיכה מלאה עד להשגת שביעות רצון. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף.

"אני לא מצליחה להתמיד והמשקל עולה ועולה" זה מה שאמרה לי גלית כשהגיעה אליי לאחר שרכשה אין ספור אימונים אישיים, קבוצות אימון ועוד. "שילמתי המון כסף ותמיד אני לא מתמידה ועולה במשקל" המשיכה ושיתפה אותי בכאבה השני. היא רצתה עזרה, חיפשה בית שבו תוכל להתמיד וגם לראות תוצאות.

כאשר הצלחתי להבין שגלית בסך הכול רוצה להתמיד בכדי לראות את עצמה בפחות 5 ק"ג, ישבנו והחלנו בבניית תוכנית אימון מותאמת על פי גילה, גובה והיקפי הגוף שלה. מיותר לציין, כי במקביל ערכתי עם גלית תחקיר לגבי מצב בריאותי זאת על מנת שלא לספק לה תוכנית העלולה לפגוע בה יותר מלהואיל.

לאחר מכן, עברנו לבניית תוכנית האימון, גלית סיפרה לי שהיא קצרה בזמן וכי עומדים לפניה 3 ימים חופשיים שבהם תשמח להתמיד. מהמידע הזה נבנתה לה תוכנית אימון המושתת על 3 אימונים בשבוע, 2 באמצע השבוע ואחד ביום החופשי- שבת. בכל אימון ואימון קיבלה ענת שילובים של פעילות אירובית (ריצה, הליכה, אופניים) לצד פעילות אנאירובית (שרירי הגוף) וחיזוק השרירים. אורך הפעילות לא תעבור את ה60 דק' ביום כאשר בין אימון לאימון התבקשה גלית לנוח יום אחד- זה חשוב מכיוון שביום המנוחה נבנים השרירים ומציגים את התוצאה המתאימה.

בשלב השלישי והאחרון, קיבלה גלית ייעוץ מעת התזונאית מבית SPT שהתאימה לה תפריט תזונה מותאם לאורח חייה, לוז אישי וכמובן תוכנית האימונים שלה. זה חשוב מכיוון שבהתאם להוצאת האנרגיה ואורח החיים- יכולה התזונאית לאזן את הכול באמצעות תפריט נכון.

 גלית המתגוררת בעתלית הגיע מלאת חששות, היא כבר ניסתה את הכול, אבל לרוב? במקום להתאמן הייתה מעבירה את הזמן בשיחות המסדרון של "המכון". מפחד גדול, היא מצאה הקלה בזכות סטודיו המאכלס בתוכו את הכול.

אז נכון להיום, גלית ממשיכה להתמיד בסטודיו SPT והיא לא מאמינה איך הצליחה לרדת במשקל ואף לשמור על שגרת אימונים ותזונה.

מתקשים לשמור על המשקל הקיים? נמאס לכם ממכשירים שלא עושים את העבודה? הגיע הזמן לבחון מסגרת אימון חדשה.

במאמר הזה, ראיתם כמה פשוט וקל להוביל מתאמנת ממקום של פחד, חוסר ירידה במשקל למקום של התמדה באימונים וגוף מהסרטים. עכשיו תורכן, מה הייתן רוצות או חושבות שראוי לסטודיו SPT לדעת על שיטת האימונים שלכן והאם היא יכולה לתרום לכולן? שתפו כדי שנלמד ונצמח יחד.
אהבתן? נשמח אם תבצעו שיתוף של המאמר עם מכרות או נשים שבסך הכול רוצות לקבל עצות נכונות והשראה לאימון כושר שמטרתו להניב תוצאות. לעצות, אימונים אישיים או היוועצות עם מומחים, היכנסו, השאירו את הפרטים שלכם באתר ואנו נשמח לזמן אתכם להתנסות בסטודיו SPT

 

יום שני, 4 באפריל 2016

קלישאות או לא להיות - תחום האימון


 

המון מתאמנים חוזרים ועושים טעויות שמבחינתם אפשרויות בכדי לקדם אימון כושר ובכל זאת לא משיגים שום תוצאה.

האם גם אתם נמצאים באותו המצב? האם גם אתם מנסים להתאמן על פי כל "מה שכתוב" אבל מגלים שמה שכתוב לא תמיד נכון? אם כן, במיוחד עבורכם הכנתי את מאמר הקלישאות בתחום הספורט. מוזמנים לקרוא, ליישם ואפילו לשתף עם חברים שעושים טעויות דומות.

כמו שאמרתי, יותר ויותר מתאמנים נפצעים, או לא משיגים את מטרת האימון בגלל מידע שגוי. מאמר הקלישאות נועד בשביל לעזור להם לעשות רק את מה שנכון להשגת התוצאה האולטימטיבית והנה הוא לפניכם.


קלישאה מס' 1- המון כפיפות בטן מחטבות את הבטן


האומנם? עניין של חיטוב הבטן עולה מפעם לפעם. אותם מתאמנים סמוכים ובטוחים כי כפיפות בטן חוזרות ונשנות יספקו להם בטן חטובה עוד הקיץ. אז למה שמגיע הקיץ שום דבר לא קורה? למה למרות הכפיפות החוזרות והנשנות אין תוצאות?יש לזה הסבר הסיבה לכך בעיקר טמונה בחוסר ההבנה של האנשים, חשוב לציין, כי הכול מתחיל ונגמר בהרכב הגוף. אם אחוז השומן גבוה, לא משנה כמה כפיפות תבצעו, צפו לאכזבה! זו לא  הדרך להשיג בטן חטובה.

אז איך בכל זאת אפשר?


קודם כל חשוב ביותר להבין ששומן כמו שומן צריך טיפול לפני עניין של "כפיפות הבטן" את השומן לרוב ניתן לסלק עם תזונה מוקפדת ועם אימוני כושר המשלבים כמה מטרות יחד. חשוב להתחיל ב2 אימונים בשבוע ולאט ובזהירות לעלות בהדרגה ל4 אימוני כושר מהשלבים מטרות של אירובי ואנאירובי ואז, יתאפשר לכם לגלות בפשטות מה באמת הגורם לבטן חטובה .

קלישאה מס' 2- לא נחים בין אימון לאימון


לא לנוח בין אימון לאימון זה לא רק בגדר קלישאה אם כי לעיתים  אפילו דבר מסוכן. הידעתם את השלכות אימון היתר? הגוף עייף ומכאן שהוא חשוף יותר לפציעות ורחוק מהמטרה לשמה התאמנתם מלכתחילה. יש לא מעט מתאמנים שנכנסים "חזק" בכושר ומתאמנים יום אחר יום יותר משעה וחצי , מה שעלול לצור ולעשות בדיוק את ההיפך ובמקום לבנות את השריר לפגום בו וכך גם בהליך הסופי.

אז מה עושים במקום?


מתאמנים עם שפיות!! נחים בין אימון לאימון לפחות 24 שעות, בזמן המנוחה, יניב הגוף את התוצאה וכך גם יראה לכם את מה שרציתם לקבל. המנוחה הינה קריטית לגוף והיא מתבקשת לעיתים אף יותר מ24 שעות וגולשת ל48 שעות ויותר. בגדול? אם תנוחו בין אימון לאימון, בהחלט שתראו את התוצאות מדברות בעד עצמן.

אהבתם? רוצים טיפים נוספים בתחום האימון הנכון? עדיין לא שברתם את כל הקלישאות האינטרנטיות? כאן הזמן והמקום להזמין אתכם לסייר בבלוג ולדלות כל מה שיעזור לכם להשיג את התוצאות המושלמות בקרוב.

יום שבת, 2 באפריל 2016

איך לזהות טעויות של מתאמנים בסטודיו או בחדר כושר ומה עושים במקום?



הרבה אנשים מגיעים למסגרות של כושר ומחפשים להתאמן נכון, להשיג את המטרה הנכספת אבל,,, נתקלים בלא מעט פציעות, קשיים ודורכים במקום. למה זה קורה להם? האם אפשר לשנות את פני הדברים ולשפר את איכות החיים?

האם גם לכם יש חוסר איכות חיים נוכח הבחירות המוטעות?האם גם אתם מנסים לטפל בעודף הקילוגרמים אבל ההבדל בין הרצון לבין התוצאות רחוק יותר ויותר? אם כן, ייתכן ואתם כמו אותם מתאמנים עושים טעויות בחדר הכושר או בסטודיו.

אז איך לזהות טעויות של מתאמנים בסטודיו או בחדר כושר? יש לזה פתרון? הכול במאמר הבא, פשוט קראו, הפנימו וכמובן לא יזיק אם תיישמו.

טעות מס' 1- אי הצמדות לחוקים של אימון  

הטעות הנפוצה של המון מתאמנים מתחילה ונגמרת בבחירת תוכנית אימון שאינה מתאימה להם. מה זה עלול לגרום? בעיקר לפציעות ומצב של רגרסיה לאלו שכבר החלו להתאמן לפני שנים וחזרו "בכול הכוח.

אז מה עושים במקום?

זה טוב שאתם עושים, אבל קודם כל חשוב שלא לעשות דברים ללא הדרכה ובקצב מהיר מדי. לא התאמנתם שנה וחזרתם להתאמן? עצרו, עשו את הדברים בהדרגה ולא בכל הכוח זה כאמור משוואה לפציעות. במקרה הזה ובפרט בכל שאר הדברים אסור להתאמן כל יום. מספיק להתאמן כ3-4 פעמים בשבוע עם מנוחה באמצע. חשוב לציין כי השריר מתפתח בימי המנוחה ומכאן יש חשיבות לקצב האימון וגם למנוחה.

טעות מס' 2- מתזמנים  הפסקות קצרות בין סט לסט

הטעות השנייה הנפוצה היא "לסיים מהר"- שמעתכם נכון, יש מתאמנים שרוצים לסיים את האימון כמה שיותר מהר וכך גם ההפסקות בין סט לסט. זו טעות אופיינית למתאמנים ללא ניסיון וזה לרוב עלול לגרום לפציעות או לחוסר השגת המטרות הרצויות.

אז מה עושים במקום?

אם מתאמנים אז מתאמנים, לא עושים קיצורי דרך ובפרט שרוצים להשיג מטרות אימון נכונות, כשירות ובעיקר נכונות. במהלך אימון כוח, הפסקות משתנות בהתאם למאמץ אותו תעשו. ככל שהמאמץ יהיה גדול יותר, כך גם ההפסקות תתארכנה. בגדול? ההפסקות נעות בין 30 שניות לדקה וחצי ולא מעבר לכך. הפסקות קצרות? תתכוננו לפציעות וחבל.

טעות מס' 3- מבצעים תרגילים באופן לא מדויק

הטעות השלישית שמתאמנים עושים, קשורה בביצוע לא נכון של תרגילים. זה עלול להיות לא מועיל ובעליל מסוכן מאוד, נוכח פציעות העלולות להתרחש בעקבות ביצוע לקוי. תנועה לא נכונה, כאב ובעיקר חוסר התקדמות. נשמע לכם מוכר? אתם לא באמת רוצים להשיג את היפוכם של הדברים.

אז מה בכל זאת צריך לעשות שרון?

מפסיקים להסתמך על סרטוני אינטרנט שאין להם סימוכין. כאמור, לא כל מה שמתאים לספורטאים המדגימים מתאים לכם. מתקשים? התאמנו בנוכחות מאמן כושר אישי- הוא יידע בדיוק איך לעבור אתכם צעד אחר צעד באופן הנכון ביותר. מאמן כושר אישי יידע להצביע על הטעויות שלכם וכמו כן, יתאים לכם תרגילים מותאמים על פי יכולתכם, הזמן שלכם וכל השאר. כמו כן, חשוב גם להקדיש 5 דק' לחימום שלפני – זה בהחלט יחמם את הגוף ויכוון אתכם לטכניקת הביצוע הנכונה. כמו כן, חשוב ביותר לדבר גם על נשימה נכונה.

בסופו של עניין:

ד"ר איתי זיו – סגן קמפוס שיאים באוניברסיטת ת"א מציין את מה שאולי אתם כבר יודעים- אורח חיים בריא, תזונה, פעילות גופנית ותוכניות אימון מביאות למטרה אחת – להגיע ליעד המדובר אך לא בהכרח מיושם בחברת השפע. אפשר לשנות את זה, כמו שניתן ללמוד ממאמר זה, לא חייב לעשות פעילות שאיננה מתאימה, לא חייב לסכן את הגוף ולא חייב לחפש תרגילים מסובכים או קשים מדי. באמצעות מאמן כושר אישי או כל אדם המוסמך בתחום- תוכלו גם אתם באופן הפשוט ביותר להשיג את מטרת האימון הנכספת. מה שחשוב הוא להבין מה נדרש מכם, לקום ולחפש את הפעילות שהכי מתאימה ובריאה לכם והשמיים? הם הגבול.

אהבתם? מוזמנים לשתף או לפגוש אותנו באתר הבית- נשמח להצמיד לכם מאמן כושר אשר יספק לכם את תוכנית האימון המומלצת ביותר והעיקר? הבריאות.