יום שני, 10 באוקטובר 2016

טיפ הרגע- איך לצמצם נזקים ולשמור תזונה בחג



עדיין לא הספקתם להתאושש מראש השנה? חכו רגע, החגים עדיין לא נגמרו וכך גם המלחמה שלכם עם הקילוגרמים העודפים. עוגות, פשטידות, ערב חג ושוב חג ואין לזה סוף. אם זה נשמע לכם מוכר, אולי כדאי לדבר אתכם על זה ולתת מענה נכון איך לצלוח את שמחת החג עם עצה נכונה שתסייע לכם לשמור על תזונה גם בחג.


אז כפי שהבנתם, לכל חג יש את ההפתעות שלו וכך גם את כל סוגי המאפים, הפסטות, הבשרים, הקינוחים והרשימה עוד ארוכה. האם אפשר לצלוח את החג גם בלי זה? מי אמר שחייב בלי זה? בדיוק בגלל זה, היה חשוב לי לכתוב לכם את המאמר  הזה שיסייע לכם לצמצם כמות שומן, סוכר ועוד ואפילו ליהנות מארוחות חג מבלי לעלות במשקל. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף עם חברים.

טיפ של רגע-  וותרו על החלק הבצקי של מאפה במסגרת שמירה על תזונה נכונה


כן, שמעתם נכון, אתם רוצים לאכול פשטידה טובה? אם היא מכילה בצק, אולי כדאי לוותר על החלק הרווי שומן וקלוריות המגיע מהחמאה, הקמח ואפילו הביצים. גם כך זה לא החלק הכי אנין במאפה.

מה עושים במקום שרון?


·         אני לא בשלן וגם לא תזונאי ומאידך, ממה שאני יודע, אולי עדיף לכם להכין בסיס בריא יותר ממרכיבים פשוטים וכך לחסוך לא מעט קלוריות ושומן רווי מיותר.

·         למשל? סובין, שיבולת שועל, סיבים מסיסים אשר גם יתרמו לכם לסמיכות וגם ליציבות ושובע.

·         אפשר גם להתייחס לזה כאל תחליף מצוין במקום לחם או פירורי לחם. משביע אמרנו? מתאים למי שסובל מכולסטרול. אפשרות נוספת היא גם עדשים, פצפוצי אורז וכמובן כל מה שעשוי מקמח מלא- זה יוסיף נפח ואפילו טעם טוב למאפה ויחסוך לא מעט קלוריות.

אז בסיכום דבר, אכלו הרבה ירקות, שלבו אותם עם הכול, בפשטידות, ירקות כמאודים, תוספת צבעונית וכך למעשה תעניקו לעצמכם תחושה של שובע מבלי להוסיף יותר מדי שומן לחלק ממרכיבי ארוחת החג.

עכשיו אתם, יש לכם טיפ או משהו שניתן ללמוד מכם? נשמח לשמוע ואף לצמוח וללמוד יחד. לטיפים נוספים בקרו באתר הבית שלנו – שרון פרסונל טריינר spt  כי את החג הזה אפשר לעבור מבלי להעלות במשקל.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה