יותר ויותר אנשים
מחפשים לקיים רמת חיים נורמטיבית ללא מחלות, כדורים או אפילו חשש כזה או אחר. משנה
לשנה עולה לה המודעות ואנשים תרים אחר מזונות בריאים אשר יעניקו להם אורח חיים
בריא ונכון. נשמע לכם מוכר? האם גם אתם מחפשים מידע אודות סוגי מזונות שהגוף שלכם
יכול ורוצה לקבל "עם פחות התנגדות"? במיוחד לשם כך, נדבר על הקינואה ועל
הקשר שלו לגוף בריא ואיכות חיים.
כמו שהבנתם, אנשים
מחפשים לנהל אורח חיים בריא והמזונות שהם בוחרים להכניס לגוף לא תורמים לכך עד
שמגיעים סודות האוכל הבריא והטעים. במאמר הבא נדבר בעיקר על קינואה ואיך הוא יכול
לשנות לכם את החיים לבלתי היכר.
קינואה- מידע כללי
זה לא חדש, מאמן כושר אישי שרון פרסונל טרנייר מספר על מאכל קינואה
שהפך לטרנד עולמי של בריאות ומאידך, חשוב להזכיר כי מאכל הקינואה קיים עוד הרבה
לפני ונחשב אוכל עממי שמטרתו הייתה לספק חלבון בסיסי לוותיקי תושבי דרום אמריקה
עוד בתקופת האינקה. עמידותה של הקינואה אפשרה גידול גם באזור הררי ומחקרים לא
מעטים אפילו מגלים כי האינדיאנים כינו אותה בעלת ערך איכותי, סיבים תזונתיים
למכביר וכמובן עשירות בחלבון. מאכל הקינואה הינו סוג של דגן.
אילו סוג קינואה יש
בשוק?
בישראל קיימים 3 סוגי
קינואה, קינואה צהובה הנפוצה ביותר בכל מקום כאמור, קינואה רגילה. קינואה אדומה
משתייכת לסוג העשיר בנוגדי חמצון ובעל טעם אגוזי ואילו קינואה שחורה עשירה בברזל וניתן
לשלב אותה עם שאר הדגנים האדומים והירוקים.
איך ניתן לבשל
קינואה?
- הבישול המסורתי הרגיל מתייחס לכוס קינואה ו2 כוסות מים במשך 15 דק' עד 20 דק' כאשר המטרה כי המים יספגו עד תום. מביאים להרתחה ואז אש קטנה עד לספיגתם.
- חשוב ביותר טרם הבישול לשטוף את הקינואה בכדי לסלק ממנה את הטעם המריר.
- המלצות של בישול קינואה והשגת תוצאות אנינות טעם קשורות בשילוב של בצל מטוגן או גזר לפני הבישול עצמו. קינואה מושלמת עם תבשילי ירקות והיא מותאמת גם להכנת ממולאים. נוכח המרקם הקל שלה, ניתן להגישה בימות הקיץ החמים בתוספת סלט.
טיפ הרגע- קינואה בעשבי תיבול
- שמן לטיגון, בצל קצוץ אחד, גזר גדול מגורד, כוס קינואה, חצי כוס מים חמים, רוטב סויה, שמן זית, חלקה הפנימי של העגבנייה (חתוכה בקטן), פטרוזיליה, בצל ירוק ואפשר גם עשבי תיבול.
הוראות
ההכנה:
- חשוב להשרות את הקינואה במים חמים- זאת על מנת להסיר מרירות.
- השרייה של 15 דק' על מנת שזו תתרכך. לסנן.
- טיגון בצל בשמן זית והוספת הגזר המגורד.
- להוסיף את הקינואה פנימה ולבשל 3 דק' באש גבוהה.
- להוסיף את המים
- לבשל בעוצמת אש גבוהה 5 דק' ואז להוריד מהאש
- להוסיף 2 כפות סויה ושמן, עגבניות ואת כל עשבי התיבול..
אהבתם?
מוזמנים לשתף או לבקר באתר שלנו ולקבל טיפים נוספים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה